Doorgaan naar hoofdcontent

Programma Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap van start

Programma Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap van start
Op 17 juni 2019 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het programma 'Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap' goedgekeurd. VWS stelt 15 miljoen euro beschikbaar. Het programma loopt van 2019 t/m 2025 en is een tijdelijke stimulering om met kennisontwikkeling en kennisbenutting bij te dragen aan verbetering van de praktijk.
Lees verder

Toekenning 61 miljoen euro voor interdisciplinair onderzoek vanuit NWA-ORC
Ruim 200 onderzoekers kunnen sinds 12 juni aan de slag met interdisciplinair onderzoek waarmee maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken binnen bereik komen. In totaal hebben 17 projecten hiervoor financiƫle steun gekregen vanuit het programma uit de 'Nationale Wetenschapsagenda'; onderzoek op Routes door Consortia (NWA-ORC).
Lees verder

Zes onderzoekers beloond met hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap
Vandaag maakte NWO-voorzitter Stan Gielen bekend dat prof. dr. Bas van Bavel, prof. dr. Yvette van Kooyk, prof. dr. ir. Ronald Hanson en prof. dr. Amina Helmi de NWO-Spinozapremie ontvangen, en prof. dr. Andrea Evers en prof. dr. Jack Pronk de NWO-Stevinpremie. De Spinoza- en de Stevinpremies zijn de hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap. De laureaten krijgen ieder 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek en activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.
Lees verder