woensdag 19 juni 2019

Nursing: Overgangsregeling Wet BIG II: V&VN wil aanpassingen

NURSING
Overgangsregeling Wet BIG II: V&VN wil aanpassingen
V&VN gaat de kritiek van verpleegkundigen op het wetsvoorstel Wet BIG II bespreken met minister Bruins. Directeur Sonja Kersten zal met drie specifieke zorgen over de overgangsregeling teruggaan naar Den Haag.
Lees verder

Cao Ziekenhuizen: vakbonden geven werkgevers tot woensdag, anders acties
De vakbonden geven werkgevers tot woensdag 19 juni 12.00 om tegemoet te komen aan hun eisen voor een nieuwe Cao Ziekenhuizen. Anders starten vakbondsleden in meerdere ziekenhuizen met acties. Welke ziekenhuizen willen aftrappen?
Lees verder

Cao-acties: 'Hoe is de zorg zónder flexibele verpleegkundigen?'
Verpleegkundigen reageren verdeeld op plannen voor cao-acties. Raken zondagsdiensten en stiptheidsacties niet vooral collega's en patiënten? Zijn er geen alternatieven? In dit artikel antwoorden op 7 brandende vragen over cao-acties.
Lees verder

Wet Big II: het gaat los op Twitter
De Wet Big II houdt de gemoederen van veel verpleegkundigen bezig, ook online. Dit vinden verpleegkundige Twitteraars van het wetsvoorstel.
Lees verder

Verpleegkundigen mogen dutje doen in nachtdienst
Een dutje tijdens de nachtdienst en speciale voeding op gezette tijden: zo komen IC-medewerkers van het Radboudumc sinds kort de nacht beter door.
Lees verder

Eerstejaars mbo-v helpen Utrechtse wijkverpleging
Het begon als een project tijdens de griepgolf afgelopen winter, maar intussen ondersteunen verpleegkundestudenten van het MBO Utrecht vaker wijkverpleegkundigen.
Lees verder

Verpleegkundigen Radboud coachen patiënt het bed uit
Rust wanneer het moet, bewegen wanneer dat kan. Dat is het nieuwe motto van verpleegkundigen en andere zorgverleners van het Radboudumc.
Lees verder