donderdag 6 juni 2019

Nursing: Operatie niet altijd nodig bij brandwonden

NURSING
Operatie niet altijd nodig bij brandwonden
Bij medium diepe brandwonden zorgt een operatie niet voor een kortere genezingsduur of minder littekens dan een conservatieve behandeling.
Lees verder

Twentse thuiszorg verdeelt nachtzorg opnieuw
De Twentse thuiszorgaanbieders TMZ, Carintreggeland en ZorgAccent gaan vanaf volgend jaar de nachtzorg samen herindelen. Hebben wijkverpleegkundigen nu nog een eigen gebied van tientallen kilometers, straks hoeven zij minder tijd in de auto door te brengen. Voor cliĆ«nten betekent het dat er in de nacht altijd een wijkverpleegkundige in de buurt is, die sneller ter […]
Lees verder

Geen cao-akkoord, vakbonden beramen acties
De cao-onderhandelingen lijken mislukt. De vakbonden bespreken vanavond mogelijke acties en sluiten zondagsdiensten draaien niet uit.
Lees verder

Ondervoeding in de wijk: screen jij al?
Bij thuiswonende ouderen komt ondervoeding veel voor, blijkt uit een groot Europees onderzoek. Screenen op ondervoeding gebeurt in de wijk echter niet standaard. Wat kun je doen?
Lees verder

Vakbonden: eind deze maand acties in de ziekenhuizen
Werkgevers en vakbonden zijn er gisteren in de cao-onderhandelingen niet uitgekomen. De vakbonden willen eind juni gaan actievoeren.
Lees verder

Minister stelt overgangsregeling verpleegkundigen vast
Alleen hbo-opgeleide verpleegkundigen die vanaf 2012 hun opleiding hebben afgerond, kunnen zich binnenkort definitief als regieverpleegkundige laten registreren in het BIG-register.
Lees verder

9 snelle vragen aan V&VN over de overgangsregeling
Gisteren heeft minister Bruno Bruins de overgangsregeling voor verpleegkundigen vastgesteld. Op onze website en Facebookpagina stroomden de reacties en vragen binnen. We legden alvast een aantal daarvan voor aan beroepsvereniging V&VN.
Lees verder