vrijdag 7 juni 2019

Meerderheid Vlamingen controleert hun lichaam niet op tekenbeten na natuurbezoek

Meerderheid Vlamingen controleert hun lichaam niet op tekenbeten na natuurbezoek
Uit een recente steekproef bij een duizendtal Vlamingen, uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid, blijkt dat 64 procent van de Vlamingen zichzelf niet checkt op tekenbeten nadat ze in de natuur zijn geweest. Nochtans is dat belangrijk om ziektes zoals de ziekte van Lyme tegen te gaan.
Lees verder

ITG adviseert vervroegde vaccinatie tegen mazelen voor zuigelingen die reizen
Zuigelingen die nog geen mazelenvaccinatie kregen, kunnen vervroegd gevaccineerd worden vanaf de leeftijd van zes maanden wanneer zij reizen naar landen met een hoog risico op mazelen.
Lees verder

Het stuifmeelseizoen van grassen is bezig
Het nationaal surveillancenetwerk van Sciensano kondigt het begin van het graspollenseizoen aan. Sinds enige tijd nemen de concentraties geleidelijk aan toe, wat het begin van de belangrijkste allergieverwekkende golf van het jaar voorspelt.
Lees verder

Oh nee, reizigersdiarree...
Heb je dit jaar voor een warme, exotische vakantiebestemming gekozen? Probeer dan te vermijden dat de langverwachte droomreis ter plaatse wordt verstoord door reizigersdiarree of 'turista'.
Lees verder

Een psycholoog vertelt over haar job
Vandaag vertelt Wolters Mercedes (46) over haar job als psychologe. Mercedes is tewerkgesteld als stafmedewerker bij het Vlaams Expertisecentrum SuĆÆcidepreventie en werkzaam als zelfstandig psychologe in bijberoep.
Lees verder