vrijdag 14 juni 2019

Leven na een maagverkleining of bariatrische operatie

Leven na een maagverkleining of bariatrische operatie
Obesitaschirugie is niet alleen fysiek ingrijpend. Er zijn, zoals bij elke operatie, ook risico's aan verbonden én het heeft een enorme impact op je levensstijl.
Lees verder

19 tips om jetlag te voorkomen of te verhelpen
Bij reizen waarbij je meer dan 5 à 6 tijdszones doorkruist, is de kans op een jetlag zeer groot. Je kan een jetlag verminderen door maatregelen te nemen in de dagen voor de vlucht, tijdens de vlucht, en na aankomst.
Lees verder

Een medewerker van een mantelzorgvereniging vertelt over zijn job
Wij wilden wel eens weten hoe mensen uit de gezondheidssector hun job ervaren. Vandaag lees je het verhaal van Mario Schelfhout (35). Hij werkt sinds begin 2017 voor de vzw Liever Thuis LM, één van de zes erkende Vlaamse mantelzorgverenigingen.
Lees verder

De limiet van de menselijke uithouding? Ultralopen of zwanger zijn
Gemiddeld 4.000 calorieën per dag, ofwel 2,5 keer meer dan in rust. Dat is het maximale energieverbruik dat het menselijk lichaam aankan tijdens extreem langdurige inspanningen. De limiet van onze uithouding dus.
Lees verder

Dubbel zo snel weer aan het werk na burn-out dankzij traumatechnieken
Het aantal mensen dat langer dan een jaar thuiszit door een psychische aandoening blijft alarmerend hoog. VUB-professor Elke Van Hoof ontwikkelde daarom een nieuwe, unieke burn-out-therapie.
Lees verder