donderdag 13 juni 2019

Het Roer Moet Om-pamflet: ‘Minister, zorg voor samenhang’

Het Roer Moet Om-pamflet: 'Minister, zorg voor samenhang'
De minister van VWS moet de regie nemen om samenhang in de zorg te krijgen. Hij moet belemmeringen opheffen, die samenwerking frustreren. Dat staat in een pamflet van de huisartsenactiegroep Het Roer Moet Om (HRMO).
Lees verder

Red het klimaat!
U herkent vast wel het sentiment dat u soms even geen zin hebt in het lezen van de buitenlandpagina's van uw krant of het afkijken van het Journaal (tenzij u immuun blijkt te zijn voor een gewapend-conflictverzadiging of een overstromingsmoeheid).
Lees verder

Meer oog voor veiligheid rond kliniek Fivoor
De Fivoor-kliniek in Den Dolder moet meer rekening houden met de veiligheid van omwonenden. Elke verandering in de verlofregeling van een patiënt moet direct bij de gemeente worden gemeld. Dat is dinsdag afgesproken tijdens overleg met de gemeente Zeist waar Den Dolder onder valt.
Lees verder

Schaartjes en klemmetjes gered
In 2005 was ik als 27-jarig basisarts-broekie een halfjaar werkzaam in het Nkhoma missieziekenhuis in Malawi. Ik leerde te veel om op te noemen – als dokter, maar nog meer als mens.
Lees verder

'Het is belangrijk dat jongeren voeling houden met hun lijf'
Op reportage met Elbert Smelt, die naast arts en zanger, ook presentator is van het medische kinderprogramma Topdoks (EO). 'Ik heb er plezier in om dingen uit te leggen.'
Lees verder

Kamer bezorgd over opleving antiabortusbeweging
In de Tweede Kamer zijn zorgen geuit over intimiderende antiabortusdemonstraties bij abortusklinieken in Nederland. Regerings- en oppositiepartijen waarschuwen voor de oplevende tendens om te morrelen aan het recht op abortus.
Lees verder

Toekomstig functioneren bij cerebrale parese te voorspellen
Een vraag die vaak leeft bij ouders met een kind met een cerebrale parese is: hoe zal mijn kind in de toekomst functioneren? Ontwikkelingscurven, gecreëerd door onderzoekers onder leiding van Dirk-Wouter Smits, bieden nu een gefundeerde basis voor deze prognose.
Lees verder

Kinderen in jeugdzorg decennialang slachtoffer van geweld
Driekwart van de kinderen die vanaf 1945 in de jeugdzorg verbleven kreeg daar ooit te maken met psychisch en/of fysiek geweld. Meestal ging het hierbij om psychisch of fysiek geweld door medebewoners en in mindere mate door volwassenen binnen de jeugdzorg.
Lees verder

Geen lager recidief door chemoradiotherapie bij vergevorderd endometriumcarcinoom
Stadium III of IVA endometriumcarcinoom heeft een grote recidiefkans. Het toevoegen van radiotherapie aan adjuvante chemotherapie heeft echter geen effect op de recidiefvrije overleving of op de kwaliteit van leven bij deze patiëntengroep.
Lees verder