Doorgaan naar hoofdcontent

PW: Na de actie tegen agressie: ‘Nu de oorzaak aanpakken’

Na de actie tegen agressie: 'Nu de oorzaak aanpakken'
De massale media-aandacht had niet beter gekund, maar zijn actie tegen agressie in de apotheek is pas geslaagd als beleidsmakers ook de oorzaak – tekorten en preferentiebeleid – aanpakken, meent Carlo Schneider van Apotheek Zevenend in Laren. "Gebeurt er niks, dan moet de hele eerste lijn de handen ineenslaan om te zorgen dat het roer alsnog omgaat."
Lees verder

Inbrekers slaan toe bij apotheek in Zwijndrecht
Twee inbrekers hebben afgelopen nacht ingebroken in de Centraal Apotheek in Zwijndrecht. De politie zoekt getuigen.
Lees verder

Olaparib nu ook als monotherapie bij borstkanker
Het geneesmiddel olaparib (Lynparza) ontving een positief advies over uitbreiding van de indicatie van de Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP). Olaparib is nu ook geïndiceerd als monotherapie voor volwassenen met BRCA1- of -2-mutaties in de kiembaan, met HER2-negatieve lokaal gevorderd of gemetastaseerd mammacarcinoom.
Lees verder

Uitgaven intramurale medicatie stijgen met 10%
De uitgaven aan dure intramurale geneesmiddelen zijn in een jaar tijd met bijna 10% gestegen naar € 1,9 miljard in 2017. 42% van de totale geneesmiddeluitgaven was voor intramuraal gebruik. Dat blijkt uit de rapportage GIPeilingen van het Zorginstituut Nederland.
Lees verder

Groen licht voor drie middelen
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) heeft een positief advies gegeven over nieuwe handelsvergunningen voor drie geneesmiddelen. Het oncolyticum lorlatinib (Lorviqua) ontving een voorwaardelijke handelsvergunning voor de behandeling van patiënten met anaplastisch lymfoom kinase (ALK)-positief niet-kleincellig longcarcinoom.
Lees verder

Toepassing medische technologie thuis kan veiliger
Zorgverleners hebben behoefte aan meer uniforme afspraken rondom de toepassing van medische apparatuur in de thuissituatie. Dat blijkt uit een verkennende studie die het Nivel heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS).
Lees verder