maandag 13 mei 2019

Onderzoek: verpleegkundigen moeten leidende rol krijgen bij innovatie

ZORGVISIE
Onderzoek: verpleegkundigen moeten leidende rol krijgen bij innovatie
Verpleegkundigen zijn volgens collega's geschikt om de innovatie en digitale transformatie van zorginstellingen in goede banen te leiden. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse adviesbureau BDO Healthcare. Maar actie op dit vlak blijft vaak uit.
Lees verder

Negen voorstellen om te snoeien in het administratieve Wzd-oerwoud
De nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd) is een 'zeer bewerkelijke wet', aldus Actiz. Daarom hebben ActiZ, VGN en KansPlus negen voorstellen bij de minister ingediend om onnodige regeldruk te beperken.
Lees verder

Minister past Wet zorg en dwang aan na verzet
Op aandringen van het zorgveld en partijen in de Tweede Kamer komt minister Hugo de Jonge met een aantal aanpassingen in de Wet zorg en dwang.
Lees verder

Zorgvisie magazine nr. 3, 2019
In het nieuwste magazine van Zorgvisie onder andere een interview met Suzanne Kruizinga, het initiatief van twee gedreven zorgondernemers, een artikel over goed hr-beleid, en een fotoverslag van de verkiezing van Zorgmanager van het Jaar.
Lees verder

Meer nodig dan imagocampagne om bedrijfsartsen te werven
Jenneke van Veen, voorzitter van de Kwaliteitstafel bedrijfs- en verzekeringsartsen, meent een imagocampagne alleen niet voldoende is om het beroep bedrijfsarts voor jonge basisartsen aantrekkelijk te maken.
Lees verder

Collegiale controle op dossiervoering in UMC Utrecht
Collegiale controles en accreditatie van de Joint Commission International moeten zorgen voor betere dossiervoering in het UMC Utrecht. De raad van bestuur heeft naar aanleiding van een onderzoek naar de gemiste diagnose bij Adrienne Cullen besloten beleid te maken op betere dossiervoering.
Lees verder

'Met Gentle Teaching konden we uithuisplaatsing voorkomen'
Haar 17-jarige tweeling kon moeder Roelie Beuker nog maar moeilijk aan. Dankzij de Gentle Teaching-methode is escalatie voorkomen en hebben moeder en de jongens weer wat meer lol.
Lees verder