donderdag 16 mei 2019

NVZ: NVZ publiceert reisgids: ga mee op de Leerexpeditie KiPZ!

NVZ publiceert reisgids: ga mee op de Leerexpeditie KiPZ!

De NVZ heeft deze week de reisgids 'Leerexpeditie KiPZ' uitgebracht. Het boekje is een reisverslag van een toer langs goede voorbeelden op het gebied van strategisch opleiden, boordevol tips voor toekomstige 'reizigers'.

Lees verder

Website voor regionale data-analyses

In opdracht van VWS heeft het RIVM een interactieve website gemaakt die gemeenten, provincies, regionale zorgaanbieders en verzekeraars helpt bij het in kaart brengen van de huidige en toekomstige zorgbehoefte en het zorgaanbod. Het resultaat is de website www.regiobeeld.nl. Hiermee kan per gemeente inzicht worden verkregen in de sociale - en gezondheidssituatie van de bevolking. Ook wordt de link gelegd met de zorg- en ondersteuningsbehoefte die dat vergt. Veldpartijen kunnen deze website gebruiken bij het maken van data-analyses van de regio's.

Lees verder

Uitkomst onderhandelingsronde Cao Ziekenhuizen

Vandaag vond opnieuw overleg plaats met de vakorganisaties over een nieuwe Cao Ziekenhuizen.

Lees verder

Nieuwe norm voor veilig mailen in de zorg beschikbaar

Conventionele e-mail, zonder 'passende technische en organisatorische maatregelen', voldoet niet aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarom is een nieuwe norm ontwikkeld: de NTA 7516. De NTA 7516 is sinds 16 mei beschikbaar. 

Lees verder