vrijdag 10 mei 2019

Effectiviteit en gemak huidsensor diabetes opnieuw bevestigd

Effectiviteit en gemak huidsensor diabetes opnieuw bevestigd
Het gebruik van een huidsensor die diabetespatiënten de bloedsuikerwaarde kan vertellen, is in onderzoek van het Isala Diabetescentrum in Zwolle als effectief en prettig is gebruik omschreven. Slechts een paar duizend patiënten mogen de sensor op dit moment gebruiken, omdat de betaalbaarheid en betrouwbaarheid van de huidsensor niet door iedereen wordt onderstreepten de kosten van de sensor hoog...
Lees verder

Bijna 7.000 handtekeningen voor een mantelzorgvrije week
De afgelopen weken ondertekenden 6.880 mensen de petitie waarmee ze mantelzorgers een vrije week gunnen, zonder gedoe. Deze handtekeningen werden gisterochtend overhandigd aan respijtaanjager Clémence Ross. Op dit moment levert vervangende zorg veel regelwerk op én worden mantelzorgers voor een weekje vakantie van het kastje naar de muur gestuurd. Reden voor vrouwenmerk Margriet en MantelzorgNL...
Lees verder

Jeugdzorginstelling dicht na nieuwe waarschuwing inspectie
Vorige week heeft jeugdzorginstelling Juzt een aanwijzing gekregen omdat er op de locatie Lievenshove sprake is van structurele tekortkomingen in de geboden jeugdhulp. Dit geldt voor de kwaliteit van de individuele hulpverlening aan de clienten, voor de veiligheid van de clienten en voor het leefklimaat. De jeugdzorginstelling zou afgelopen december al sluiten, maar omdat nog niet alle jongeren...
Lees verder

Al 71 jaar viering van Internationale Dag van het Rode Kruis
Al ruim 70 jaar viert de organisatie van het Rode Kruis op 8 mei De Internationale Dag van het Rode Kruis. De organisatie biedt hulp aan mensen in nood. Overal ter wereld, maar ook in Nederland. Het Rode Kruis staat ieder jaar op de Nijmeegse Vierdaagse om wandelaars te ondersteunen, waarschuwt voor onderkoeling op een koude Koningsdag en waarschuwt voor teken als het mooie weer eraan komt.
Lees verder

Te zwaar vóór zwangerschap gevaarlijker dan gewichtstoename tijdens
Vrouwen die voor een zwangerschap al te zwaar zijn, hebben vaker last van complicaties dan vrouwen die pas tijdens de zwangerschap kampen met overgewicht. Het was al bekend dat overgewicht tijdens de zwangerschap complicaties met zich mee kan brengen, maar uit nieuw onderzoek blijkt nu dat het risico op problemen groter is als de vrouw al voor de zwangerschap te zwaar is. Dit meldt NRC.
Lees verder

Marc de Hond wint rechtszaak over toegankelijkheid van vakantiehuis
Theatermaker Marc de Hond hoeft niet meer te betalen voor een aangepaste kamer dan een gewone kamer. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens bepaald nadat Marc bezwaar had gemaakt toen hij gedwongen werd om voor hemzelf en zijn drie gezinsleden een vakantiehuisje voor acht personen te boeken omdat dat het enige rolstoeltoegankelijke huisje was.
Lees verder

Steekincident bij ggz-instelling in Limburg leidt tot vier gewonden
Drie medewerkers en een patiënt zijn vanochtend licht gewond geraakt bij een steekincident bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg (ggz). De politie werd gealarmeerd en arriveerde bij de ggz-instelling in Maastricht. Over de oorzaak van het steekincident is nog niets bekend gemaakt. Dit meldt NOS.
Lees verder

UMC Utrecht past werkwijze aan om medische missers te voorkomen
Het beter bijhouden van dossiers en controle hierop moet het risico op medische missers bij het UMC Utrecht tegengaan. Dinsdag bracht een team van onderzoekers een vernietigend onderzoeksrapport uit over een tal van fouten die zijn begaan tijdens de behandeling van de inmiddels overleden Iers-Nederlandse Adrienne Cullen. Dit melden de Telegraaf en het Algemeen Dagblad.
Lees verder

V&VN: 'We zijn aan het dweilen met de kraan open'
Gemiddeld houdt dertig procent van alle leerling-verpleegkundigen het na twee jaar voor gezien. In 2018 namen 80.000 zorgprofessionals afscheid van het vak. Toch blijft de focus gericht op instroom; op het aantrekken van nieuw talent. "Dat is dweilen met de kraan open", zegt Sonja Kersten, directeur van beroepsvereniging V&VN. "Besteed liever aandacht aan retentie."
Lees verder

Boete voor zorginstelling voor misleidende informatie over polisaanbod
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt Wijkverpleging Nederland B.V. een boete van 150.000 euro op wegens misleiding. De zorginstelling stuurde haar cliënten een aanbod voor een collectiviteit bij zorgverzekeraar ONVZ. Er was echter geen sprake van een collectiviteitsafspraak tussen de zorgverzekeraar en de zorginstelling. Dit meldt de NZa.
Lees verder