Doorgaan naar hoofdcontent

BeekmanKlinieken krijgt medische dossiers patiënten in handen

BeekmanKlinieken krijgt medische dossiers patiënten in handen
BeekmanKlinieken krijgt de beschikking over de medische dossiers van de patiënten die de kliniek in de afgelopen vijftien jaar behandelde. Dat hebben de advocaat van BeekmanKlinieken en de curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen kort voorafgaand aan een kort geding met elkaar afgesproken.
Lees verder

MST neemt maatregelen na grensoverschrijdend gedrag specialist
Medisch Spectrum Twente heeft maatregelen genomen naar aanleiding van grensoverschrijdend gedrag van een van de medisch specialisten. Deze medisch specialist heeft zijn positie misbruikt en dat is niet goed te praten, meldt MST in een persbericht.
Lees verder

Vijf jaar cel en tbs voor poging doodslag Loosdrechtse huisarts
De man die op 21 augustus huisarts Willem Stronck neerstak krijgt vijf jaar celstraf en tbs opgelegd. De rechter acht poging tot doodslag bewezen, maar niet dat dit met voorbedachten rade gebeurde. Er werd zeven jaar celstraf geëist.
Lees verder

Ode aan moeders
Volkomen ten onrechte komen moeders er in de psychiatrie vaak niet best van af. Onze cultuur is sinds Freud doordrongen van het idee dat psychische problematiek grotendeels is terug te voeren op de kindertijd. Inmiddels is wetenschappelijk duidelijk geworden dat dat niet klopt.
Lees verder

'Jeugd-tbs is pedagogisch niet verantwoord'
Jongeren die worden veroordeeld voor een ernstig misdrijf, moeten daarvoor geen tbs-maatregel opgelegd krijgen.
Lees verder

Wisselende waardering voor geneeskundestudent als zorgbuddy
Van patiënten die een geneeskundestudent als zorgbuddy kregen, vindt 42 procent dat een aanwinst bij een consult. Eenzelfde percentage echter vindt dat niet. Dat blijkt uit een evaluatie van een pilot door het Nivel.
Lees verder

'Verwijten aan co in zaak-Tuitjenhorn niet terecht'
Geneeskundestudenten schrikken van de verwijtende toon waarmee over de coassistent in de zaak-Tuitjenhorn wordt gesproken. Dat stelt belangenvereniging De Geneeskundestudent, die denkt dat het veilige leerklimaat van geneeskundestudenten en coassistenten hierdoor in het geding kan komen.
Lees verder

NVvP en NVK: 'Het kan zo niet verder met jeugdhulp'
De jeugdhulp kan zo niet verder tenzij er substantiële inhoudelijke aanpassingen plaatsvinden. Dat stellen de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) naar aanleiding van de noodkreet gisteren van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
Lees verder

Na vervroegde, extra BMR-vaccinatie minder antistoffen op langere termijn
Kinderen die een vervroegde, extra BMR-vaccinatie ondergaan, maken na de gebruikelijke prik bij 14 maanden minder antistoffen tegen mazelen aan. Ze zijn daardoor op lange termijn mogelijk minder goed beschermd.
Lees verder