Doorgaan naar hoofdcontent

Alle stappen zetten voor uitkomstgerichte en waardegedreven zorg

ZORGVISIE
Alle stappen zetten voor uitkomstgerichte en waardegedreven zorg
Hebben we nu het antwoord op deze vragen? Mijn voorzichtige conclusie; we zijn een heel eind. Ik concludeer ook dat je voor de beste zorg, gebaseerd op uitkomsten, afgezet tegen de kosten daadwerkelijk de zes stappen van VBHC moet doorvoeren in je zorgsysteem. Ik illustreer dat aan de hand van het Nederlandse Diabeter dat tijdens […]
Lees verder

Werkgevers vragen 140 miljoen euro voor meer personeel
Werkgevers maken volop gebruik van subsidies via SectorplanPlus om nieuwe werknemers aan te trekken en te behouden. In de derde fase hebben 900 werkgevers 140 miljoen euro subsidie aangevraagd voor meer dan 100.000 deelnemers.
Lees verder

Kamer plaatst vraagtekens bij Wmo-oplossing minister
De plannen van minister De Jonge om aan de Wet maatschappelijke ondersteuning te sleutelen, hebben bij de Tweede Kamer een hoop vragen opgeroepen.
Lees verder

Digitale huisartsenpost stopt vanwege terugtrekken Zweedse ict-leverancier
Een nog maar net begonnen proef met een digitale huisartsenpost in de regio Amersfoort-Barneveld is stopgezet omdat de Zweedse ict-leverancier Docly zich niet langer richt op de Nederlandse markt.
Lees verder

RIVA-robot vervult voorbeeldfunctie op het gebied van arbeidsbesparing
De RIVA-robot van het Prinses Máxima Centrum, het landelijke centrum voor kinderoncologie, is een voorbeeld voor andere zorginstellingen op het gebied van arbeidsbesparing en daarmee volgens het ministerie van VWS een koploper.
Lees verder

Kabinet stelt verwachting groei zorguitgaven met miljarden bij
De hoofdlijnenakkoorden hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de bijstelling van de stijging van zorguitgaven met 2,3 miljard, volgens de Jonge. De eerste twee hoofdlijnenakkoorden hebben tussen 2012 en 2017 een besparing opgeleverd van ruim 3 miljard euro in de cure. De minister is er niet gerust op dat de afname van extra kosten zich […]
Lees verder

Zorgverzekeraars nemen ongecontracteerde aanbieders in de tang
Voor het eerst in jaren verwachten zorgverzekeraars dit jaar een daling in de omzet van de ongecontracteerde wijkverpleging.
Lees verder