vrijdag 12 april 2019

VIPP-monitor: groeiend aantal patiënten duppt

 
VIPP-monitor: groeiend aantal patiënten duppt
In het eerste kwartaal van 2019 hebben bijna 750 duizend patiënten ingelogd in een patiëntenportaal om hun eigen medische gegevens te bekijken. Dit blijkt uit de kwartaalmeting van de VIPP-monitor. Sinds de start van het VIPP-programma is het aantal deelnemende instellingen dat een patiëntenportaal heeft, gestegen van 24 naar 62. In totaal doen 98 aantal instellingen via de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) mee aan het VIPP-programma.
Lees verder

Minister: gegevensuitwisseling in de zorg moet in rap tempo volledig digitaliseren
Minister Bruins voor Medische Zorg wil dat digitale data van patiënten kunnen worden uitgewisseld zonder hun expliciete toestemming, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. 'Mijn ambitie is dat de gegevensuitwisseling in de zorg in Nederland in rap tempo volledig digitaliseert waardoor ook patiënten al hun eigen gegevens digitaal kunnen inzien en beheren. Met meer regie door de overheid dan tot nu toe, met meer tempo en met een wettelijke verplichting.
Lees verder

Bruins maakt vaart met wettelijke verplichting uitwisseling medische gegevens
Minister Bruins van VWS wil doorpakken met de regierol van de overheid in het veelbesproken dossier van de elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zo moet het onder voorwaarden eenvoudiger worden om data uit te wisselen zonder toestemming. Volgens betrokkenen is dit een 'historisch moment'.
Lees verder