vrijdag 12 april 2019

Vijftien veel voorkomende misverstanden over de ziekte van Parkinson

Vijftien veel voorkomende misverstanden over de ziekte van Parkinson
De Nederlandse patiëntenvereniging ParkinsonNet heeft naar aanleiding van de Wereld Parkinson Dag de 200 grootste misverstanden over de ziekte van Parkinson weerlegd. Lees hier een kleine selectie uit die 200 misverstanden.
Lees verder

Mag je sporten als je verkouden bent?
Als je verkouden bent, mag je gerust gaan sporten. Wat inspanning waarbij je je wat in het zweet werkt, kan bijvoorbeeld helpen om de neus tijdelijk los te maken zodat je opnieuw beter kunt ademen. Maar doe het rustig aan en forceer je niet.
Lees verder

Gedachten lezen met het sociale brein
Wij zijn een van de weinige wezens op aarde die in staat zijn om gedachten van anderen te lezen. Niet door een zesde zintuig, maar door ons eigen menselijke brein dat zodanig is geëvolueerd dat we in staat zijn om complexe sociale relaties te onderhouden.
Lees verder

Hooikoorts of huisstofmijt: welke geneesmiddelen mag je tijdens de zwangerschap gebruiken?
Ben je allergisch voor huisstofmijt of pollen? Welke geneesmiddelen mag je dan gebruiken als je zwanger bent? Eén gouden regel: altijd bespreken met je (huis)arts!
Lees verder

Slaaptekort kan je niet inhalen in het weekend
Te weinig slapen verhoogt het risico op stofwisselingsziekten zoals overgewicht en diabetes. Dat risico vermindert niet als je extra veel slaapt in het weekend. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Colorado in Boulder gepubliceerd in het vakblad Current Biology.
Lees verder