Doorgaan naar hoofdcontent

Van protocollen naar leefplezier onder verpleeghuisbewoners

ZORGVISIE
Van protocollen naar leefplezier onder verpleeghuisbewoners
Tijdens een conferentie, georganiseerd door kennisinstituut Leyden Academy, zijn de eerste bevindingen van het pilotproject Leefplezier gepresenteerd.
Lees verder

Zorgverzekeraars lijden verlies op chronisch zieken
Chronisch zieken zijn ondanks de risicoverevening nog steeds voorspelbaar verliesgevend voor zorgverzekeraars. Op gezonde verzekerden maken verzekeraars 91 euro winst, op chronisch zieken lijden ze gemiddeld 84 euro verlies per verzekerde.
Lees verder

Zwitsere zorgverzekeraar IptiQ mikt op fors rendement
De nieuwkomer IptiQ op de zorgverzekeringsmarkt verwacht een fors rendement te behalen. Dat valt op te maken uit de premieopbouw van IptiQ, een dochter van het Zwitserse bedrijf Swiss Re.
Lees verder

Bruins maakt vaart met wettelijke verplichting uitwisseling medische gegevens
Minister Bruins van VWS wil doorpakken met de regierol van de overheid in het veelbesproken dossier van de elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zo moet het onder voorwaarden eenvoudiger worden om data uit te wisselen zonder toestemming. Volgens betrokkenen is dit een 'historisch moment'.
Lees verder

Bruins geeft collectiviteiten laatste kans
Zorgverzekeraars krijgen van minister Bruno Bruins voor Medische Zorg nog een laatste kans om van collectiviteiten een succes te maken. Ook wil de minister de risicoverevening verbeteren, zodat het niet uitmaakt of verzekeraars veel chronisch zieken hebben als verzekerden.
Lees verder

Bestuurders praten over digitale transformatie
Wat staat de ziekenhuizen te wachten op het gebied van zorg-ict en e-health, en hoe kunnen bestuurders daar richting aan geven? Die vragen stonden centraal in een rondetafelgesprek met drie bestuurders.
Lees verder

Zilveren Kruis gaat transformatiegelden echt inzetten
Zilveren Kruis is vastbesloten de transformatiegelden uit te geven aan ziekenhuizen die zich inzetten voor blijvende veranderingen, zegt Georgette Fijneman, directievoorzitter Zilveren Kruis.
Lees verder