Doorgaan naar hoofdcontent

Treant: Medewerkers Treant ervaren hoe het is om oud te zijn

Medewerkers Treant ervaren hoe het is om oud te zijn
Hoe zou het voelen om oud te zijn? Om slecht te horen, in een rolstoel te zitten of om dementie te hebben? 1500 medewerkers en vrijwilligers van Treant Zorggroep ervaren dit tijdens het Ontzorgfestival in woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Door in de huid van bewoners te kruipen, leren zij hoe ze de zorg kunnen verbeteren.
Lees verder

De juiste hartzorg op de juiste plek
Nog geen tien maanden na de start van het samenwerkingsverband HartNet Noord-Nederland zijn de eerste resultaten al zichtbaar. Vanaf 1 april werken de deelnemende ziekenhuizen nauw samen bij twee veelvoorkomende cardiologische behandelingen. Daardoor kunnen hartpatiënten in Drenthe en Groningen sneller terug naar hun eigen cardioloog en is dubbele diagnostiek niet langer nodig.
Lees verder

Kinder- en Jeugdrevalidatie ontvangt gift voor afdeling
Lees verder

Volgweek Instagram diëtist Roelien Middelveld
Onze Instagram-telefoon blijft volgende week een weekje logeren bij diëtist Roelien Middelveld. Zij geeft onze volgers een inkijkje in haar werk op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen.
Lees verder

Treant doet mee aan Europese Dag van de Beroerte
Ieder jaar overlijden er circa 10.000 mensen als gevolg van een CVA, in de volksmond beroerte genoemd. Een enorm aantal, zeker vergeleken met andere cijfers zoals het aantal verkeersslachtoffers dat jaarlijks ongeveer 700 is. Reden voor Treant Zorggroep om op 14 mei tijdens de Europese Dag van de Beroerte extra activiteiten te organiseren. Op alle Treant-ziekenhuislocaties kunnen belangstellenden terecht voor advies, lezingen, workshops en gezondheidstesten. Treant werkt hierbij samen met onder andere patiëntenverenigingen.
Lees verder

Zorg na opname op intensive care helpt om trauma te verwerken
Post-IC Syndroom vaak nog onbekend en onbegrepen Een opname op een Intensive Care (IC) kan voor zowel patiënten als hun naasten een traumatische ervaring zijn die lichamelijke en geestelijke sporen nalaat. Tegenwoordig wordt dit het Post-IC Syndroom (PICS) genoemd - een syndroom waarvan de geestelijke klachten bij patiënten en naasten even vaak voorkomen. Kennis over en (h)erkenning van het Post-IC Syndroom (of PICS) helpen de ervaringen te verwerken. Vandaag organiseert Treant Zorggroep daarom voor de vierde keer een IC-contactdag.
Lees verder