Doorgaan naar hoofdcontent

Sinds drie jaar is het aantal mensen met soa stabiel

Sinds drie jaar is het aantal mensen met soa stabiel
In 2018 voerden de Centra Seksuele Gezondheid in totaal 152.217 soa-consulten uit. Dat is bijna gelijk aan het aantal consulten in 2017. Met name onder de heteroseksuelen nam het aantal consulten af, onder mannen die seks hebben met mannen nam het namelijk toe. Dit meldt RIVM.
Lees verder

Kamer buigt zich niet over kinderpardonpetitie
De Tweede Kamer buigt zich niet over het verzoek van presentator Tim Hofman en ruim 250.000 anderen om het kinderpardon te verruimen. Dat is immers al gebeurd, vindt de Kamer.
Lees verder

D66 vraagt naar mazelenbesmetting op kinderdagverblijf
Na een nieuwe besmetting met mazelen op een kinderdagverblijf heeft Raemakers (D66) staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken deze week gevraagd om maatregelen tegen de verspreiding van besmettelijke ziekten door niet-inge├źnte kinderen. Dit meldt de Tweede Kamer.
Lees verder

Sexting leidt vaak tot 'victim blaming'
Bij de aanpak van het ongevraagd doorsturen van seksueel getinte foto's of video's, moet de focus verschuiven van de slachtoffers naar de plegers. Dat stellen deskundigen in het AD, zo meldt huiselijkgeweld.nl.
Lees verder

Zilveren Kruis laat apotheker vrij in keuze voor insuline
Zilveren Kruis dwingt haar verzekerden met diabetes niet om over te stappen op een ander merk insuline. Dit laat de verzekeraar weten naar aanleiding van berichtgeving over de plotselinge switch naar een ander, goedkopere biosimilar, opgelegd door verzekeraars aan apothekers. Dit meldt Zilveren Kruis.
Lees verder

UMCG wint Rookvrije Generatie Award categorie Zorg
Het UMCG heeft de Rookvrije Generatie Award gewonnen in de categorie Zorg. De Award is uitgereikt tijdens een speciale avond georganiseerd door Alliantie Rookvrij Nederland. Volgens de jury heeft het UMCG een belangrijke bijdrage geleverd aan het realiseren van een rookvrije generatie. De Award bestaat uit een plaquette en een oorkonde, aldus het ziekenhuis.
Lees verder

Joling gaat nieuw programma over ouderen maken
Gerard Joling maakt met RTL plannen voor een nieuw programma voor en met ouderen. Dat vertelde de zanger en presentator donderdag in RTL Boulevard. Meer inhoudelijke details kon Joling nog niet geven.
Lees verder

Krachtige impuls banen voor mensen met een arbeidsbeperking bij overheid
Bij ministeries, gemeenten, provincies, waterschappen en scholen moeten meer banen komen voor mensen met een arbeidsbeperking, zowel voor laagopgeleiden als voor hoger opgeleiden. Gisteren hebben minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken & Werkgelegenheid een bestuursakkoord afgesloten met alle overheidssectoren, om een krachtige impuls te...
Lees verder

Mensen met of na kanker krijgen vaak niet passende zorg
Mensen die leven met of na kanker kampen lang na de behandeling nog met klachten. Zij zijn bijvoorbeeld elke dag moe of angstig voor terugkeer van de kanker. Voor deze klachten worden zij vaak niet verwezen naar passende zorg. Meer dan 800.000 mensen leven met of na kanker en dit aantal groeit. Recente behandelmogelijkheden kunnen bepaalde kankersoorten langer onder controle houden, maar hebben...
Lees verder

Verscherpt toezicht voor PrivaZorg voor thuiszorg en geboortezorg
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft PrivaZorg onder verscherpt toezicht gesteld. Gezien de steeds verder toenemende bestuurlijke onrust tussen directie en Raad van Commissarissen (RvC) wil de inspectie deze zorgaanbieder nauwlettend volgen. Dit meldt de Inspectie.
Lees verder