donderdag 11 april 2019

Ronnie van Diemen: ‘Goede zorg vraagt om een open mind’

ZORGVISIE
Ronnie van Diemen: 'Goede zorg vraagt om een open mind'
Goede zorg vraagt om een cultuur waarin zorgverleners zich psychologisch veilig voelen om te reflecteren over het eigen handelen. Dat zegt inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd Ronnie van Diemen in een reactie op het Signalement 'Veilige zorg, goede zorg' van het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG).
Lees verder

Onderzoek: telemedicine leidt tot vaker voorschrijven antibiotica
Kinderen met acute luchtweginfecties die een arts zien via een teleconsult, krijgen veel vaker antibiotica voorgeschreven dan kinderen die op het fysieke spreekuur komen. Dit is een vooral een gevolg van het niet naleven van richtlijnen.
Lees verder

Zorg volgens richtlijn soms patiëntonvriendelijk
Door een fietsongeluk en door darmkanker heeft interim-bestuurder Peter Hoppener veel ervaringen als patiënt. Die zijn niet allemaal positief.
Lees verder

Laag ziekteverzuim in strijd tegen personeelstekort
Met het lage ziekteverzuim van 4,3 procent werkt gehandicapteninstelling Philadelphia ook aan het probleem van moeilijk vervulbare vacatures. Het gemiddelde verzuim bij zorgorganisaties die zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking ligt op 6,3 procent.
Lees verder

Opschaling e-health lastig vanwege regie overheid en vragen over financiering
Kleinschalige pilotprojecten op het gebied van e-health zijn vaak succesvol. Maar opschaling is lastig, onder meer vanwege de vereiste regierol van overheden en vanwege de financiële consequenties voor zorgverleners. Dat blijkt uit een eindrapportage van het programma [email protected]
Lees verder

Geluk werkt door in zorg & welzijn
In het 125-pagina tellende boek 'Geluk werkt door' laat Driessen zien hoe werkgeluk in zorg & welzijn doorwerkt naar onze samenleving. Aan de hand van (wetenschappelijk) onderzoek, interviews, columns en reportages.
Lees verder

Tergooi: transformatiegelden maken kleinere nieuwbouw mogelijk
De nieuwbouw van Ziekenhuis Tergooi krijgt minder vierkante meters dan het huidige ziekenhuis. Dit kan doordat het Hilversumse ziekenhuis twintig procent van de zorg naar de thuissituatie brengt. Het ziekenhuis verwierf daarvoor transformatiegelden bij Zilveren Kruis.
Lees verder