donderdag 11 april 2019

PW: Lareb vernieuwt kennisbank over zwangerschap

Lareb vernieuwt kennisbank over zwangerschap
Bijwerkingencentrum Lareb heeft een vernieuwde digitale kennisbank gelanceerd met informatie over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding.
Lees verder

Aantal patiënten bepalend voor apotheekbereiding
Apotheekbereidingen voor enkele tot circa 50 unieke patiënten per maand bij langdurig gebruik en tot circa 150 unieke patiënten per maand bij kortdurend gebruik zijn toegestaan. Dat schijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg aan de Tweede Kamer. Apothekers reageren enthousiast op deze nieuwe norm voor bereiden.
Lees verder

CHMP blijft bij negatief oordeel middel hart- en vaatziekte
De humane geneesmiddelen­commissie van het EMA, de CHMP, concludeert na heronderzoek dat orale omega-3-vetzuurgeneesmiddelen die een combinatie van een ethylester van eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur bevatten, niet effectief zijn als secundaire preventie van hart- en vaatziekten bij patiënten die eerder een hartinfarct doormaakten.
Lees verder

Groen licht voor gentherapie bij zeldzame bloedziekte
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) heeft een positief advies gegeven over een voorwaardelijke handelsvergunning voor een gentherapie.
Lees verder

'Artsen behoedzamer met euthanasie uit angst voor vervolging'
Voor het eerst sinds de oprichting van de Levenseindekliniek daalt het aantal ingewilligde euthanasieverzoeken. Volgens de Levenseindekliniek zijn artsen nóg behoedzamer geworden uit angst voor strafrechtelijke vervolging.
Lees verder

Herexamen 2019 PW 15
Welke uitspraak over geneesmiddelen in de palliatieve fase is juist?
Lees verder