Doorgaan naar hoofdcontent

NPCF: Zorg voor goede nazorg na spoedsituatie

Zorg voor goede nazorg na spoedsituatie
Spoedzorg houdt niet op nadat de patiënt in eerste aanleg is geholpen. Ook na de eerste zorgverlening is het nodig dat zorgverleners goed met elkaar overleggen en overdragen over de patiënt. Dat is de strekking van een brief van Patiëntenfederatie Nederland aan de Tweede Kamer. Die praat op 3 april over spoedzorg.
Lees verder

Twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht
Patiëntenfederatie Nederland verwelkomt twee nieuwe leden in haar Raad van Toezicht. Het zijn prof. dr. Maria van den Muijsenbergh en prof. dr. Marieke Schuurmans.
Lees verder

Patiënten willen klare taal over zorgpolis
Patiënten en cliënten in de zorg willen af van onduidelijke namen voor zorgpolissen. Op dit moment kunnen verzekerden kiezen uit drie soorten polissen: natura, restitutie en combinatiepolis.
Lees verder

Patiëntenorganisaties pleiten voor nieuwe opzet subsidieaanvragen
Een kwart van de patiëntenorganisaties is ontevreden over de manier waarop zij subsidie kunnen aanvragen bij VWS en ZonMW. Dit blijkt uit een enquête uitgezet onder 300 patiëntenorganisaties. De procedures zijn ingewikkeld en kosten veel tijd. Digitale systemen zijn klantonvriendelijk. Er is weinig ondersteuning, geen prettige bejegening, geen goede antwoorden en organisaties zijn slecht...
Lees verder