Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw Handvat Gegevensuitwisseling Zorg en Veiligheid

 
Nieuw Handvat Gegevensuitwisseling Zorg en Veiligheid
Naar ISD Informatievoorziening Sociaal Domein 8 april 2019 De Landelijke stuurgroep Zorg en veiligheid stelde onlangs de de nieuwe versie vast van het 'Handvat Gegevensuitwisseling in het Zorg- en Veiligheidsdomein'. Het nieuwe handvat is breed van toepassing op samenwerking gericht op de persoonsgerichte aanpak bij complexe casuïstiek. De eerste versie was nog specifiek geschreven voor de Zorg- en Veiligheidshuizen.
Lees verder

Deelname MedMij: Zorginstellingen hebben een keuze
Recent is bij sommige zorginstellingen het idee gaan leven dat zij zelf als organisatie deelnemer van MedMij moeten worden om het uitwisselen van gezondheidsgegevens op de MedMij-manier mogelijk te maken. Dit is niet waar. Zorginstellingen hebben altijd de keuze om dit wel of niet te doen. Recent is bij sommige zorginstellingen het idee gaan leven dat zij zelf als organisatie deelnemer van MedMij moeten worden om het uitwisselen van gezondheidsgegevens op de MedMij-manier mogelijk te maken.
Lees verder

Minister wil zonder toestemming zorggegevens kunnen uitwisselen
Minister Bruins voor Medische Zorg wil gegevensuitwisseling in de zorg snel digitaliseren en daarbij de wet aanpassen, zodat er ook zonder toestemming digitaal data van pati├źnten kan worden uitgewisseld. Dat laat de minister in een brief aan de Tweede Kamer weten. 'Zorgverleners beschikken te vaak niet over de informatie die ze nodig hebben en zijn teveel tijd kwijt met faxen of het op DVD branden van gegevens.
Lees verder