Doorgaan naar hoofdcontent

Driekwart van Nederlanders tevreden over gezondheid

Driekwart van Nederlanders tevreden over gezondheid
Nederlanders behoren tot de Europeanen die hun gezondheid een dikke voldoende geven. Zeven van de tien inwoners van de Europese Unie geven hun eigen gezondheid een hoge tot zeer hoge score.
Lees verder

Afbouwen vrijheidsbeperkingen in gehandicaptenzorg goed mogelijk
Vrijheidsbeperkende maatregelen worden regelmatig ingezet in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, maar zijn lang niet altijd nodig. Dat concludeert orthopedagoog en onderzoeker Baukje Schippers, die onlangs promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het afbouwen van vrijheidsbeperkingen in de gehandicaptenzorg.
Lees verder

Beschilderde mobiele klinieken werken uitnodigend
Het taboe op tbc weerhoudt inwoners van ontwikkelingslanden soms ervan om zich op de besmettelijke ziekte te laten testen. Om het bezoekje aan een mobiele screeningsunit aantrekkelijker te maken, vroeg een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in diagnostische apparatuur dertig lokale kunstenaars om de containers van kunst te voorzien.
Lees verder

Alliantie
Vroeger kon ik behoorlijk kwaad worden op mensen die rookten. Als drager van een DNA-mutatie (lynchsyndroom) waarmee ik gratis en voor niks kankerzekerheid meekreeg bij mijn geboorte, kon ik niet begrijpen dat er mensen waren die een godsvermogen (toch algauw de waarde van een huis) wilden betalen om dood te gaan aan kanker of andere ellende.
Lees verder

162 klagers met bijwerkingen van implantaten
Vorig jaar hebben 162 mensen geklaagd over de gevolgen van de implantaten die ze hebben gekregen. De meeste meldingen (64%) gingen over gezondheidsklachten door een borstimplantaat, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Lees verder

Aios neurologie wint start-upprijs met Oma's Soep
Robert Croese, aios neurologie aan het VUmc, heeft gisteren de start-upprijs van Albert Heijn gewonnen. De producten van zijn bedrijf Oma's Soep liggen binnenkort in het schap bij deze supermarkt.
Lees verder

Opvolgende artsen vinden weg naar Slotervaartdossiers
Tot nu toe hebben artsen zo'n 21 duizend keer gebruikgemaakt van de digitale mogelijkheid om medische dossiers in te zien van voormalige Slotervaart-patiënten. Daarnaast vragen dagelijks nog circa twintig mensen hun medisch dossier zelf op bij de curatoren van het failliete Slotervaart-ziekenhuis.
Lees verder

Vastgoedbedrijf dat aast op Slotervaart koopt inventaris
Vastgoedbedrijf Zadelhoff heeft al apparatuur gekocht van het voormalige Slotervaart-ziekenhuis, dat het bedrijf in de toekomst hoopt te kunnen kopen. De curatoren van het Slotervaartfaillissement zullen 'vechten' voor een deal die Zadelhoff wil sluiten met de aandeelhouders van MC Slotervaart.
Lees verder

'Ziekenhuizen moeten dementievriendelijker'
Nederlandse ziekenhuizen zijn onvoldoende ingesteld op de behoeften van dementerende patiënten. Die conclusie trekt Alzheimer Nederland op basis van een onderzoek waarin mantelzorgers naar hun ervaringen werd gevraagd. Slechts 40 procent van de bijna vierhonderd ondervraagden zou het ziekenhuis aanbevelen voor patiënten met dementie.
Lees verder