Doorgaan naar hoofdcontent

Dossiers Jeugdzorg Utrecht niet beveiligd

Dossiers Jeugdzorg Utrecht niet beveiligd
Dossiers van het Bureau Jeugdzorg in Utrecht over duizenden kwetsbare kinderen blijken op een oude website niet goed te zijn beveiligd. Klokkenluiders stuurden gevoelige dossiers naar RTL Nieuws.
Lees verder

Kankerscreening en wat écht beter moet
Over kankerscreening en vooral het feit dat mensen niet op de hoogte zijn van de nadelen, schrijf en twitter ik veel. Ik volg de wetenschap op de voet. Informatie over de exacte cijfers, zowel over de voor- als de nadelen, is ingewikkeld, omdat wetenschappers elkaar bevechten en bestrijden. Kankerscreening is een echte controverse. Eenduidigheid komt er nooit.
Lees verder

BeekmanKlinieken eist dossiers  op
Ziekenhuis St Jansdal en de curatoren die het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen afwikkelen, hebben geen recht op de medische dossiers van patiënten die bij BeekmanKlinieken zijn behandeld.
Lees verder

RTE gaat 'vasthoudender' doorvragen
Artsen die op gesprek gaan bij de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie (RTE) moeten zich beter voorbereiden en de RTE gaat vasthoudender doorvragen om relevante feiten boven water te krijgen. Dat stelt coördinerend voorzitter Jacob Kohnstamm in het vandaag verschenen jaarverslag van zijn organisatie.
Lees verder

Ze kwamen binnen zonder kloppen, en gingen weg zonder een woord
Er zijn twee zaken die me steeds weer opvallen in het verschil tussen (1) het leveren van gezondheidszorg en (2) het beleven van de gezondheidszorg. Als doctor in een privaat ziekenhuis dat onderdeel is van een van de grootste zorgondernemingen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) lever ik mijn diensten zo goed als ik kan.
Lees verder

Kabinet onderzoekt wet voor 'patiëntgeheim'
Het ministerie van Volksgezondheid onderzoekt de mogelijkheden van een in de wet vastgelegd 'patiëntgeheim'. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Lees verder

Taal is zeg maar echt mijn ding
Beter goed gejat dan slecht bedacht, maar 'taal is zeg maar echt mijn ding'. Van jongs af aan struikel ik over grammaticale fouten. Of voel ik me opgelaten als er Nederlands wordt gesproken, terwijl men zich in een internationaal gezelschap bevindt. Ik ben niet veel talen machtig, maar de talen die ik spreek, spreek ik goed.
Lees verder

'Schouwarts moet uitvaartmedewerker waarschuwen voor radioactief lichaam'
Schouwartsen moeten uitvaartmedewerkers op de hoogte stellen als er sprake is van besmettingsgevaar door radioactiviteit of een ernstige infectie bij de overledene. Dat vindt uitvaartbranchevereniging BGNU, die deze informatieplicht wettelijk wil laten vastleggen.
Lees verder

Postoperatieve pijnbestrijding moet met minder opiaten
Het verbeteren van postoperatief pijnbeleid kan het aantal gebruikte opiaten doen afnemen. Een multimodale pijnbestrijding met minder focus op opiaten kan dit bewerkstelligen. Dit is de boodschap die naar voren komt uit een serie artikelen die in The Lancet verscheen over dit onderwerp.
Lees verder