Doorgaan naar hoofdcontent

Anios wint start-upprijs met Oma’s Soep

Anios wint start-upprijs met Oma's Soep
Anios neurochirurgie Robert Croese heeft maandag de start-upprijs van Albert Heijn gewonnen. De producten van zijn bedrijf Oma's Soep liggen binnenkort in de schappen van deze supermarktketen.
Lees verder

Vogelvrij na euthanasie
Een huisarts verricht volgens de regels euthanasie en heeft ook twee SCEN-artsen geconsulteerd. Toch stelt het OM na het rapport van de toetsingscommissie een justitieel vooronderzoek in. De huisarts vertelt zijn verhaal als waarschuwing voor zijn collega's.
Lees verder

Kinderlijk eenvoudig
De communicatiechaos begint al bij de overdracht. Of de spoedassistent die vader nog wil bellen om te vragen hoe het gaat. Die was bang dat zijn kind vandaag uitgedroogd zou zijn en had gisteren een telefoontje verwacht, maar dat stond bij niemand ingepland. Terwijl wij weer in de veronderstelling waren dat vader zou bellen bij alarmsymptomen.
Lees verder

Bruins wil snelle verplichting digitale gegevensuitwisseling
De gegevensuitwisseling in de zorg moet in rap tempo volledig digitaliseren en wettelijk verplicht worden.
Lees verder

Longembolie-algoritme ook zinvol bij zwangeren
Een simpel algoritme kan het aantal CT-scans bij zwangeren met een verdenking op longembolie veilig terugdringen. Dit blijkt uit onderzoek van Liselotte van der Pol e.a. dat in de New England Journal of Medicine verschijnt.
Lees verder

Ibogaïne-genezeres moet acht jaar de cel in
De 59-jarige natuurgenezeres Sara G. uit Kockengen krijgt acht jaar gevangenisstraf voor doodslag op een Zweedse na een behandeling met de stof ibogaïne. De rechtbank in Utrecht acht bewezen dat ze de 48-jarige vrouw in 2017 in haar woning de hallucinogene stof toediende, waardoor de Zweedse kwam te overlijden.
Lees verder

Rugpijn
Ruim negen jaar geleden was ik voor het laatst bij de huisarts. Mijn zoontje, destijds 1 jaar en sterkere benen dan ik dacht, had zich achterover geduwd in zijn kinderstoel, waarvan de bijsluiter meldt dat ze niet kunnen omvallen. Ondanks dat er geen bloed uit zijn hoofd kwam maar vooral veel geluid, belde ik voor de zekerheid de huisarts.
Lees verder

'Abortuszorg voldoende bereikbaar voor ongedocumenteerde vrouwen'
Er hoeven geen maatregelen te worden genomen om ongedocumenteerde vrouwen meer toegang tot abortuszorg te geven. Dat stelt minister Hugo de Jonge van VWS in reactie op Kamervragen van GroenLinks naar aanleiding van een onlinepetitie van Dokters van de Wereld.
Lees verder

Omzetstijging ziekenhuizen van 30 procent
De omzet van de Nederlandse ziekenhuizen is in zes jaar met bijna 30 procent gegroeid, van 21,3 naar 27,5 miljard euro. Daarmee is de ziekenhuissector de grootste groeier in de zorg.
Lees verder