Doorgaan naar hoofdcontent

12 mei: Wereld ME-dag

12 mei: Wereld ME-dag
Van 5 tot 12 mei vinden wereldwijd acties plaats voor de bewustmaking van ME. In en rond het Gentse organiseren patiƫnten enkele opmerkelijke evenementen om deze vergeten ziekte onder de aandacht te brengen.
Lees verder

Goedkoopste middel meest effectief tegen actinische keratose of 'zonneschade'
Actinische keratose, ook wel 'zonneschade' genoemd, kenmerkt zich door meerdere ruwe plekjes op de huid die worden veroorzaakt door UV-straling van de zon. Het uit zich in ruw aanvoelende, schilferende plekjes of korstjes op de huid.
Lees verder

Hartcoherentie als antwoord op stress, burn-out en hyperventilatie
Hartcoherentie betekent dat het versnellen en vertragen van onze hartslag op elkaar zijn afgestemd. Als we inademen versnelt onze hartslag en als we uitademen vertraagt die. Als we de twee op een regelmatig tempo afwisselen, spreken we van hartcoherentie.
Lees verder

Jongeren hebben meer slaapklachten bij schermgebruik voor het slapen
Jongeren (13-18 jaar) die dagelijks een scherm gebruiken in het uur voor het slapen, hebben meer slaapklachten. Voorbeelden van slaapklachten zijn later in slaap vallen, korter slapen en 's nachts wakker worden.
Lees verder

Lekkere paddenstoelen het hele jaar rond
De champignon is 'un champion' in onze keuken. Maar er zijn zoveel meer lekkere soorten eetbare paddenstoelen. Tijd om kennis te maken met de shii-take, de oesterzwam en de eryngii... die niet alleen in de herfst het mooie weer maken maar het hele jaar door verkrijgbaar zijn.
Lees verder