De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 14 maart 2019

Zorgmanifest: patiënt centraal

 
Zorgmanifest: patiënt centraal
'Medische gegevens moeten voortaan veiliger en beter digitaal kunnen worden uitgewisseld voor bijvoorbeeld meer zorg dichtbij huis. De patiënt moet daarbij centraal staan en zorgprofessionals moeten worden ontlast.' Om dat voor elkaar te krijgen, heeft een brede coalitie van bedrijven, zorgaanbieders en zorgverzekeraars de handen ineengeslagen.
Lees verder

Bruins: iedereen kan kosteloos gebruik gaan maken van een persoonlijke gezondheidsomgeving
Nieuwsbericht | 12-03-2019 | 12:15Vandaag heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) een regeling aangekondigd, waarmee het voor iedere Nederlander mogelijk is om de komende jaren kosteloos gebruik te maken van een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving. Hiermee kun je als patiënt zelf bepalen of en met welke zorgverleners je jouw medische gegevens deelt.
Lees verder

Beantwoording Kamervragen over het data-lek bij het ziekenhuis OLVG waardoor onbevoegde studenten medische dossiers hebben ingezien
Dit is een kamerstuk van de Rijksoverheid. Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Mulder (PVV) over het data-lek bij het ziekenhuis OLVG waardoor onbevoegde studenten medische dossiers hebben ingezien.
Lees verder