De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 14 maart 2019

Wetenschapscafé Kan het wat zachter? Over lawaai en gezondheid

Wetenschapscafé Kan het wat zachter? Over lawaai en gezondheid
In Vlaanderen worden bijna 900.000 mensen of 367.000 woningen voortdurend blootgesteld aan lawaai van gemiddeld 55 dB of meer. Dat veroorzaakt gezondheidsproblemen.
Lees verder

Fijn stof eist meer levens dan tabak
Luchtvervuiling veroorzaakt dubbel zoveel doden als tot nu werd gedacht. In 2015 stierven in Europa 800.000 mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling, wereldwijd waren dat er 8,8 miljoen. Dat blijkt uit een nieuwe studie die vandaag verschijnt in het 'European Heart Journal'.
Lees verder

8 vragen over hoogbegaafdheid
Over hoogbegaafdheid doen heel wat misverstanden de ronde. Wanneer noem je iemand hoogbegaafd? Heeft een hoogbegaafd hulp extra hulp nodig op school? En kan hoogbegaafdheid getest worden? We beantwoorden de 8 meest gestelde vragen over hoogbegaafdheid.
Lees verder

Waarom is relationele en seksuele vorming belangrijk?
Seksualiteit hoort bij het leven. Jongeren willen gezonde relaties aangaan die bijdragen aan hun gezondheid en welzijn. En toegang hebben tot correcte informatie en vorming over seks. Zo draagt relationele en seksuele vorming bij tot gezondheidspromotie en de universele ontwikkelingsdoelen.
Lees verder

Dit zijn de smerigste voorwerpen in huis (en zo houd je ze schoon)
Ook al ga je grondig te werk, je huis zit vol bacteriën. Deze organismen zijn op tal van voorwerpen terug te vinden. Zo is een doekje waar je het keukenblad mee poetst niet het meest hygiënisch, maar ook je telefoon is een gewild plekje voor bacteriën.
Lees verder