De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 13 maart 2019

Topman Google Health wil nepnieuws aanpakken

ZORGVISIE
Topman Google Health wil nepnieuws aanpakken
Zoekmachine Google is door de grens gebroken van 1 miljard zorgvragen per dag. David Feinberg, topman van Google Health, wil mede daarom desinformatie aanpakken rondom kwesties als vaccinatie.
Lees verder

ActiZ: Wijkverpleging heeft meer roostervrije uren nodig
Het personeelstekort in de wijkverpleging komt onder andere doordat werkgevers geen financiële ruimte hebben om roostervrije uren te faciliteren. Daardoor is er geen tijd voor ontwikkeling en opleiding of voor het opbouwen van beroepstrots.
Lees verder

Umc's dragen financieel bij aan behoud oudere werknemer
Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt gaan umc's financieel bijdragen aan het behouden van oudere werknemers. Dat blijkt uit een nieuwe generatieregeling als onderdeel van de cao van de umc's.
Lees verder

'Afschaffen aanbesteden in Wmo lijkt kansloze missie'
Afschaffen van het aanbesteden in de Wmo vormt een enorme inperking van de keuzevrijheid van patiënten en werknemers, vindt aanbestedingsexpert Tim Robbe. Het creëren van monopolisten in wijken zal het kostenprobleem in de Wmo niet oplossen en is in strijd met de Europese aanbestedingsrichtlijn.
Lees verder

Bruins: 'Er had één hoofdlijnenakkoord moeten komen'
Achteraf had minister Bruins liever één groot hoofdlijnenakkoord voor de zorg afgesloten.
Lees verder

Nationale Diabetes Challenge zoekt financiering
Iedereen is laaiend enthousiast over de gezondheidswinst van de Nationale Diabetes Challenge. Maar een structurele financiering ontbreekt nog steeds voor het wandelevenement van Bas van de Goor.
Lees verder

Banken: winstuitkering noodzakelijk voor innovatie in de zorg
Om de kwaliteit van de zorg op peil te houden is het mogelijk maken van winstuitkering in ziekenhuizen noodzakelijk. Dat stelt het visiedocument Van bricks naar clicks van de Nederlandse Vereniging van Banken.
Lees verder