De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

vrijdag 15 maart 2019

PW: Herbeoordeling voor Doxolipad

Herbeoordeling voor Doxolipad
Naar aanleiding van het negatieve advies voor een handelsvergunning voor het hybride geneesmiddel Doxolipad (doxorubicine) van de Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) in januari van dit jaar, heeft de aanvrager om een herbeoordeling verzocht.
Lees verder

Doktersassistenten vaak bedreigd en uitgescholden
Bijna twee op de drie doktersassistenten heeft de afgelopen twee jaar te maken gehad met geweld: schelden, schoppen, spugen en dreigen met bijl, mes of wapen. Ook moest de politie er in een aantal gevallen aan te pas komen. Dat blijkt uit een ledenpeiling van de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) onder bijna duizend assistenten en triagisten.
Lees verder

KNMP: maak farmaceutische zorg toekomstbestendig
De KNMP pleit ervoor om de doorontwikkeling van het apothekersvak mogelijk te maken. Dat schrijft de vereniging in een brief aan de Tweede Kamer. Om aan de groeiende farmaceutische zorgvraag te kunnen voldoen, dienen bedrijfsmatige activiteiten te worden vereenvoudigd en administratieve lasten te worden verminderd.
Lees verder

Relevante risico-informatie op de KNMP Kennisbank
SmPC's en bijsluiters zijn naast inhoudelijke, ook juridische documenten. Alle interacties, contra-indicaties en andere risico's staan hier in vermeld. Je zou haast denken dat alleen gezonde patiƫnten behandeld kunnen worden. Op de KNMP Kennisbank staan risicoanalyses die de praktijksituatie als uitgangspunt hebben.
Lees verder

Kwaliteitsindicatoren 2018: meer afstemming en samenhang
De Professionele Standaard Farmaceutische Zorg raakt steeds meer verankerd in het DNA van de openbaar apotheker. De landelijke uitvraag kwaliteitsindicatoren is dit jaar gebaseerd op deze Professionele Standaard.
Lees verder

PW11
Lees verder