De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 14 maart 2019

Kan je een blaasontsteking krijgen door te vrijen?

Kan je een blaasontsteking krijgen door te vrijen?
Veel vrouwen krijgen last van een blaasontsteking na geslachtsgemeenschap. Men neemt aan dat de urinebuis door geslachtsgemeenschap wordt geïrriteerd. Maar je kan er iets tegen doen.
Lees verder

Waarom rode wijn niet past bij kaas
Kaas en rode wijn, dat is meestal geen goede combinatie. Het is wellicht even schrikken? Niet getreurd, want er zijn voldoende alternatieven in het wijnaanbod die wel matchen.
Lees verder

Slaapt u slecht? Probeer het met extra zonlicht!
Het licht waar mensen gedurende de dag aan worden blootgesteld, beïnvloedt niet alleen wanneer ze gaan slapen, maar ook de kwaliteit van hun slaap. Dit is de uitkomst van een uitgebreid onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Lees verder

Wereld Nierdag: Is het zinvol om uw nierfunctie te laten testen?
Naar schatting hebben zo'n 300.000 Vlamingen nierproblemen: hun nieren werken niet naar behoren, waardoor het bloed onvoldoende gezuiverd wordt en afvalstoffen niet meer afgevoerd worden.
Lees verder

Osteoporose kan je niet genezen, maar je kunt het wel voorkomen! Neem D-vital calcium voor het te laat is.
Een op de twee vrouwen in de (post)menopauze breekt een heup, pols of wervel ten gevolge van osteoporose of te broze botten. Preventie door inname van extra calcium is hier hét sleutelbegrip. Maar niet elke vorm van calcium beschermt even doeltreffend! Ontdek er hier alles over.
Lees verder