De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 14 maart 2019

IGJ: Aantal meldingen mogelijke leveringsproblemen medicijnen verder gestegen

Aantal meldingen mogelijke leveringsproblemen medicijnen verder gestegen
In 2018 bijna altijd oplossing voor patiënt Het aantal meldingen van mogelijke leveringsproblemen voor medicijnen is in 2018 gestegen. In 2017 waren er 536 meldingen, afgelopen jaar 1.390. Deze gaan over ongeveer 1.000 verschillende medicijnen. Dit blijkt uit de jaarrapportage 2018 van het Meldpunt geneesmiddelentekorten en –defecten. Daarin werken medicijnautoriteit CBG en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) samen. De stijging komt vooral doordat bedrijven beter bekend zijn met het Meldpunt. Maar ook nemen medicijntekorten toe.
Lees verder

Last onder dwangsom voor Artemis Groep, locatie Résidence Het Witte Huis
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Artemis Groep, locatie Résidence Het Witte Huis een last onder dwangsom opgelegd. Het Witte Huis voldoet niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. Het Witte Huis in Zetten verleent zorg aan maximaal 26 mensen met dementie.
Lees verder

Aanwijzing voor Bonroy Kinder- en Jeugdpsychiatrie beëindigd
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing voor Bonroy Kinder- en Jeugdpsychiatrie in Breda beëindigd. De praktijk is gesloten en de enige behandelend psychiater heeft zich laten uitschrijven bij het BIG-register als psychiater en arts. Hij is nu geen psychiater of arts meer.
Lees verder