De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

donderdag 14 maart 2019

De leefstijldokter

De leefstijldokter
The Lancet schudde ons drie jaar geleden wakker: 'The detrimental association of sitting time with mortality' (2016). Zitten is dodelijk. We moeten meer bewegen. En ook gezonder eten. Maar wie gaat dat organiseren? En heb je daar wel een dokter voor nodig?
Lees verder

#Doeslief
Een verregend weekeinde als afsluiting van een miezerige week is niet bevorderlijk voor de stemming, zo is mijn ervaring. En als de gemoedstoestand eenmaal een neerwaartse beweging heeft ingezet, gaat het snel van kwaad tot erger.
Lees verder

Rijksoverheid betaalt voor bewaren dossiers Slotervaart
De rijksoverheid zal de kosten voor haar rekening nemen die het behoud van slapende medische dossiers van MC Slotervaart met zich meebrengen. Dat schrijft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer.
Lees verder

YES!
Het valt soms niet mee positief te berichten vanuit de geestelijke gezondheidszorg. Heel jammer, want ik draag die zorg een warm hart toe. Maar dit blog heet niet voor niks 'YES!'. Ik heb goed nieuws. Woensdag 6 maart besloot een werkgroep binnen het Nederlands Kenniscentrum angst dwang en depressie (NEDKAD) tot de vorming van OCDnet.
Lees verder

Zand
Ze ging wel, maar vooralsnog met de hakken in het zand. Ik ben dol op haar. Als ik in de ochtend voor de overdracht de unit opkwam en haar zag wist ik dat het een goede dag ging worden. Ik gebruik bewust de verleden tijd, want dit was op onze oude locatie.
Lees verder

Capaciteitsplan: Meer opleidingsplaatsen voor aiossen
De komende jaren zullen de ziekenhuizen iets meer medisch specialisten mogen opleiden. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd deel van het Capaciteitsplan 2019.
Lees verder

St Jansdal zoekt nog artsen
Het St Jansdal ziekenhuis heeft nog negen artsenvacatures te vervullen in de nieuwe organisatie. Gezocht wordt onder andere naar een kinderarts, SEH-arts, MDL-arts, anesthesioloog/intensivist en dermatoloog.
Lees verder

Zwangerschapsverlof – sprint of marathon?
De Verenigde Arabische Emiraten is in het Midden-Oosten een vrouwvriendelijk land, met gelijke kansen voor beide seksen en het kent in het algemeen een hoge levensstandaard.
Lees verder

'Meningokokken B ook in Rijksvaccinatieprogramma'
Zo'n twintig medische experts hebben staatssecretaris Paul Blokhuis voor Volksgezondheid een brandbrief geschreven om het meningokokken B-vaccin op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Doel is de bescherming van kleine kinderen, zo meldt de Telegraaf.
Lees verder