woensdag 13 februari 2019

“Zeven op de tien Vlamingen kunnen stress (bijna) niet meer de baas”

"Zeven op de tien Vlamingen kunnen stress (bijna) niet meer de baas"
Zeven op de tien Vlamingen geven aan dat hun mentale veerkracht op of bijna op is. In januari deed een steekproef van 570 Vlamingen op initiatief van Partena Ziekenfonds een test met twaalf vragen om te peilen hoe het gesteld is met hun mentale veerkracht.
Lees verder

Rookverbod in de auto in het bijzijn van kinderen
Sinds 9 februari 2019 is het verboden om te roken in de auto, vrachtwagen, bus of bestelwagen in het bijzijn van kinderen tot 16 jaar. Overtreders riskeren een boete tot 1.000 euro.
Lees verder

Zes jaar langer leven door gezond leven
Mensen die op middelbare leeftijd niet roken en geen hoge bloeddruk of overgewicht hebben, worden gemiddeld negen jaar later ziek en leven ongeveer zes jaar langer dan ongezonde leeftijdsgenoten. Daarnaast zijn ongezonde mensen langer ziek tijdens hun leven.
Lees verder

Vrouwen gezocht die willen bijdragen aan het onderzoek naar Alzheimer
UZ Gent zoekt vrouwen tussen 40 en 65 jaar voor een onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Deze studie onderzoekt het metabolisme van amyloïd in de hersenen en hoe het evolueert tijdens de menopauze.
Lees verder

Minder amputaties bij diabetespatiënten
Amputaties van de volledige voet werden 10 jaar geleden zeven keer meer uitgevoerd bij diabetespatiënten dan bij de algemene bevolking. Sindsdien is het aantal amputaties gelukkig significant verminderd met ongeveer een derde, wellicht dankzij een betere zorg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Intermutualistisch Agentschap.
Lees verder