zaterdag 9 februari 2019

Wie kanker overleeft, krijgt vaak hartproblemen

Wie kanker overleeft, krijgt vaak hartproblemen
Tot een kwart van de patiënten die kanker hebben overleefd, krijgt in de weken, maanden of ­jaren nadien hartproblemen. "Er is betere opvolging nodig", zegt cardioloog Patrizio Lancellotti (Universiteit Luik). "Dokters zeggen nu te snel: De kanker is weg, u bent van alles af."
Lees verder

9 snacks die gezond lijken, maar dat eigenlijk niet zijn
Hier op de redactie eten we graag en als dat ook nog eens gezond is, is dat alleen maar mooi meegenomen. Maar als je écht een lichte, gezonde snack wilt, kies je maar beter niet voor een van de onderstaande opties. Die lijken misschien gezond, maar zijn dat eigenlijk niet.
Lees verder

Zelftesten baarmoederhalskanker zijn betrouwbaar
Als vrouwen bij zichzelf een uitstrijkje maken met een zelftest, levert dat net zulke goede resultaten op als het klassieke uitstrijkje bij de huisarts. Dat blijkt uit het IMPROVE-onderzoek onder veertienduizend Nederlandse vrouwen, dat is gepubliceerd in The Lancet Oncology.
Lees verder

Hebt u last van zwangerschapsjeuk?
Veel zwangere vrouwen hebben last van jeuk op hun armen, benen, voeten, borsten en buik. Dit is vaak onschuldig maar het kan wel heel vervelend zijn.
Lees verder

Immuunsysteem voor geboorte al volwassener dan gedacht
In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, is de baarmoeder waarschijnlijk geen steriele omgeving. Een nieuwe studie gepubliceerd in Nature Immunology vond relatief volwassen afweercellen (T-cellen) in de darm van foetussen. Dat wijst op blootstelling aan bacteriën in de baarmoeder.
Lees verder