dinsdag 12 februari 2019

VriendenLoterij schenkt AMC 5 miljoen voor medicijnbereiding

VriendenLoterij schenkt AMC 5 miljoen voor medicijnbereiding
Amsterdam UMC, locatie AMC, ontvangt de komende vijf jaar elk jaar 1 miljoen euro van de VriendenLoterij om geneesmiddelen beter betaalbaar en toegankelijk te krijgen.
Lees verder

Nijmeegs ziekenhuis ontslaat 150 verpleegkundigen
Het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis ontslaat zo'n 150 verpleegkundigen. Dit moet een structurele besparing van 9 miljoen euro opleveren.
Lees verder

'Msb's tonen ondernemerschap onvoldoende aan'
Een deel van de medisch-specialistische bedrijven (msb's) loopt de kans niet langer als ondernemer te worden aangemerkt door de belastingdienst. Dat stelt accountancykantoor BDO, dat constateert dat het ondernemerschap van msb's over het algemeen niet goed van de grond komt.
Lees verder

Cardioloog Wittekoek wint prijs voor mediaoptredens
Janneke Wittekoek, cardioloog en directeur van cardiologiecentrum HeartLife, is winnaar van de Vrouw in de Media Award 2018. Ze ontving de prijs gisteren voor haar mediaoptredens in kranten en op tv over man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten.
Lees verder

Paarse krokodil op tafel bij Friese schrapsessie
Minister Hugo de Jonge (VWS) was maandag 11 februari op werkbezoek in Friesland, waar gemeenten en jeugdzorgaanbieders proberen de administratieve lasten te verminderen.
Lees verder

NVVE-jongerensymposium afgelast om deelnemerstekort
Bij gebrek aan belangstelling heeft de NVVE haar bijeenkomst over jongeren en euthanasie van aanstaande zaterdag afgelast.
Lees verder

Gratis zorg voor slachtoffer seksueel geweld
Slachtoffers van seksueel geweld hoeven binnenkort geen eigen risico meer te betalen voor hun medische zorg. Het gaat om een proef van een jaar, om te kijken of de financiƫle bijdrage die slachtoffers nu wel kwijt zijn, een drempel vormt voor deze groep om zich te melden.
Lees verder

Jeugdartsen willen onderzoek van 'homogenezing'
De vereniging van jeugdartsen AJN wil dat uitgezocht wordt of mensen in Nederland proberen jonge homo's te 'genezen' van hun geaardheid. Regeringspartij D66 pleit voor een wettelijk verbod.
Lees verder

Bruins somt zorg St Jansdal in Lelystad op
Ziekenhuis St Jansdal zal vanaf 1 maart in Lelystad de al bestaande poliklinische zorg, diagnostiek, laagcomplexe operaties en laagcomplexe spoedzorg aanbieden. Dat maakte minister Bruins maandag via een Kamerbrief bekend.
Lees verder