De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

zaterdag 16 februari 2019

Treant: Ziekenhuiszorg: soms op een andere plek, wel in de buurt

Ziekenhuiszorg: soms op een andere plek, wel in de buurt
Gezamenlijk plan Zorg voor de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen Om de zorg voor de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen te behouden presenteert een kernteam, bestaande uit ziekenhuizen Treant, Ommelander Ziekenhuis Groningen en Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Huisartsenzorg Drenthe en zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis, vandaag zijn gezamenlijk plan voor de zorg in de regio . Het plan is om de basiszorg in alle locaties van de bij het kernteam aangesloten ziekenhuizen te handhaven. De ingewikkelde ziekenhuiszorg wil het kernteam echter concentreren in Assen, Emmen en Scheemda. De p lanbare zorg in Stadskanaal en Hoogeveen wordt door Treant uitgebreid door het opzetten van expertisecentra . Het kernteam zal de komende maanden over de invulling van het plan spreken met medewerkers, patiënten, zorgaanbieders, overheden en inwoners. De uitvoering van het plan gaat enkele jaren duren. Het is de bedoeling na de zomer van dit jaar de eerste stappen te zetten.
Lees verder

Omscholen om tekorten zorgpersoneel in regio Emmen op te lossen
Deze maand starten tweeëntwintig kandidaten in de regio Emmen met de opleiding tot Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijke Zorg. De opleiding is bedoeld om tekorten in de zorg in de regio op te vangen. Na twee jaar krijgen de leerlingen het diploma van Medewerker Maatschappelijke Zorg en het diploma van Verzorgende IG. Ook zijn zij verzekerd van een jaarcontract van minimaal 24 uren per week.
Lees verder

Elke dag Valentijnsdag voor koppel in De Paasbergen
Lees verder

Bloedvergiftiging als gevolg van blaasontsteking
Lees verder

Diagnostiek patiënten Noord-Nederland verbeterd door samenwerking pathologie
UMCG, Martini Ziekenhuis, Treant Zorggroep en Pathologie Friesland hebben de coöperatie Pathologie Netwerk Noord-Nederland (PNNN) opgericht. Door de gespecialiseerde expertise op het gebied van klinische pathologie te bundelen, kunnen patiënten in Noord-Nederland rekenen op een snelle diagnose van hoge kwaliteit. De vier partijen willen verder gezamenlijk investeren in digitalisering van pathologie.
Lees verder

Digitale pathologie verwijst microscoop naar het museum
Pathologen onderzoeken weefsels en cellen van lichaamsvochten en zijn intensief betrokken bij het voorkomen van ziekten. Denk aan de bevolkingsonderzoeken baarmoederhals-, borst- en darmkanker. De pathologen maken bij de beoordeling ervan sinds jaar en dag gebruik van een microscoop. Die tijd lijkt voorbij. Dankzij speciale scanners kunnen de pathologen van Treant Zorggroep de flinterdunne plakjes weefsel voortaan op hun beeldscherm bekijken. Dat vergroot de kwaliteit én in bepaalde gevallen zelfs de snelheid van het stellen van een diagnose.
Lees verder

Sneller hulp en ondersteuning thuis door Wmo-spreekuur in Weidesteyn
Het doel van revalideren is voor iedereen duidelijk: ouderen krijgen tijdelijke hulp na een beroerte, operatie of ongeval om het dagelijkse leven thuis zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken. Thuis hebben ouderen vaak ook extra  hulp nodig. Om de nodige zorg en of hulpmiddelen bij thuiskomst op tijd te regelen,  zijn Treant Zorggroep en de gemeenten Hoogeveen en De Wolden een wekelijks Wmo-spreekuur gestart op de plek waar ouderen revalideren:  woonzorgcentrum Weidesteyn .
Lees verder