zaterdag 9 februari 2019

Treant: Bewoners en staatssecretaris heropenen Veltman op 4 maart

Bewoners en staatssecretaris heropenen Veltman op 4 maart
Veltman is een uniek en veilig thuis voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke problemen, een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Na twee jaar verbouwen en renoveren is deze Treant-locatie volledig aangepast aan de behoeften en zorgvraag van bewo­ners. Bewoners hebben nu m eer ruimte, kunnen zelf wassen en koken, hebben meer privacy en krijgen goede zorg in een passende leefomgeving. Op 4 maart heropent s taatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Veltman in Weiteveen. Hij doet dit samen met bewoners.
Lees verder

Het is de spijker op de kop: kanker gooit je wereld overhoop
Vandaag, 4 februari, is het Wereldkankerdag. Dan staan we wereldwijd stil bij de impact van kanker. Bij Treant Zorggroep worden dagelijks veel mensen geconfronteerd met deze ziekte en staat ook bij hen opeens de wereld op z'n kop. Margreet van der Burg en Janneke Gelderman kunnen er over mee praten. Als verpleegkundigen op de dagbehandeling oncologie in Bethesda zien zij dagelijks wat de ziekte met patiënten en hun familieleden doet.
Lees verder

's Nachts parkeren bij Treant voortaan gratis
Sinds 1 januari hoeven patiënten die zich 's nachts melden bij ziekenhuislocaties Scheper en Bethesda, niet meer te betalen voor het parkeren van hun auto. Voortaan is parkeren gratis van elf uur 's avonds tot zeven uur 's ochtends.
Lees verder

Jong talent op avontuurlijke stage bij Treant Zorggroep
Negen studenten HBO Verpleegkunde van Windesheim en Hanzehogeschool starten deze maand met een avontuurlijke stage bij Treant. In een half jaar maken zij kennis met talloze facetten van de ziekenhuis- én ouderenzorg. Bovendien krijgen zij alle ruimte om hun praktijkperiode naar eigen wens in te vullen. Op deze manier hoopt Treant meer jongeren te enthousiasmeren voor een loopbaan in de ouderenzorg.
Lees verder

Treant verwelkomt Specialist Ouderengeneeskunde Elsje Smit
Specialist Ouderengeneeskunde Elsje Smit (32 jaar) verhuist van Almere naar Aalden om de vakgroep Ouderengeneeskunde van Treant Zorggroep verder te versterken. Ouderen met een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen die wonen of komen revalideren in woonwijkcentra van Treant in Emmen en omstreken kunnen bij Elsje terecht voor onderzoek en behandeling.
Lees verder

Duitse zorgmedewerkers de grens over
Twintig medewerkers van de Duitse zorginstelling voor gehandicapten- en ouderenzorg BVO bezochten op 7 februari woonwijkcentrum Holdert van Treant in Emmen. De BVO-medewerkers werken mee aan het project "Sorgen für, sorgen dass" dat de focus legt op grensoverschrijdende samenwerkingen. Het project laat de Duitse medewerkers zien hoe het is om in Nederland, waar veel vacatures zijn, te werken.
Lees verder