woensdag 13 februari 2019

PW: Schenking van € 5 miljoen voor bereidingen Amsterdam UMC

Schenking van € 5 miljoen voor bereidingen Amsterdam UMC
Voor het magistraal bereiden van weesgeneesmiddelen ontvangt het Amsterdam UMC de komende vijf jaar € 1 miljoen per jaar van de Vriendenloterij. Met deze schenking wil de loterij voorkomen dat patiënten door de hoge prijzen niet meer kunnen beschikken over hun medicijnen.
Lees verder

'Zorgbestuurders moeten zich voorbereiden op Brexit'
Door een harde Brexit kunnen genees- en hulpmiddelen vast komen te staan bij de grens, waardoor ze mogelijk niet beschikbaar zijn in Nederland. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) roept zorgbestuurders op maatregelen te nemen.
Lees verder

Huisartsen weigeren onterecht nieuwe patiënten
Eén op de vijf huisartsen weigert weleens een patiënt, wat in strijd is met de eigen regels of met de mededingingsregels. Dat blijkt uit een enquête onder huisartsen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Lees verder

Minder antibiotica door samen beslissen met patiënt
In huisartsenpraktijken waar huisartsen vaker gezamenlijk met jongere patiënten een behandeling kiezen, wordt minder antibiotica voorgeschreven. Dat blijkt uit onderzoek van het Nivel.
Lees verder

Overactieve schildklier: pas op met carbimazol en thiamazol
Patiënten met een overactieve schildklier die een geneesmiddel gebruiken met carbimazol of thiamazol lopen risico op een acute pancreatitis. In dat geval moet de patiënt direct stoppen met het geneesmiddel. Dat meldt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).
Lees verder

Groen licht voor zes geneesmiddelen
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) heeft een positief advies gegeven over nieuwe handelsvergunningen voor zes geneesmiddelen.
Lees verder