dinsdag 12 februari 2019

Nursing: Dit zijn de wijzigingen in het tuchtrecht 2019

NURSING
Dit zijn de wijzigingen in het tuchtrecht 2019
Het tuchtrecht voor hulpverleners ziet er vanaf dit jaar anders uit. De belangrijkste wijzigingen op een rij.
Lees verder

Katheter en infuus vaak onnodig én pijnlijk
Dat blijkt uit een voormeting van een groot Nederlands onderzoek (RICAT-studie) naar onnodig katheter- en infuusgebruik, gehouden door het Amsterdam UMC, locatie AMC. In deze meting zijn 82 patiënten ondervraagd. Daarvan had 60 procent tijdens de ziekenhuisopname een urinekatheter en 88 procent een perifeer infuus. Van beide groepen wist zo'n 20 procent niet wat eigenlijk de […]
Lees verder

Het Nursing-magazine van februari is uit: lees de artikelen online
Vandaag verschijnt het Nursing-magazine van februari 2019. Met daarin onder meer een artikel met het omgaan met agressie. De toetsartikelen gaan over eten en drinken in de terminale fase en NSAID's: naproxen.
Lees verder

'Zorg verlaten of hoger salaris is ook niet zaligmakend'
Je baan als verpleegkundige leuk blijven vinden ondanks de werkdruk door personeelstekort: het is een verantwoordelijkheid van werkgevers, maar óók van werknemers. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in haar whitepaper over de uitstroom van zorgmedewerkers.
Lees verder

75-plussers gebaat bij preventieve statines
Ook bij 75-plussers verlagen statines het risico op hartinfarcten en beroertes. Dat schrijven onderzoekers in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.
Lees verder

Dagbehandeling en recovery samengevoegd in OK-Lounge OLVG West
OLVG locatie West in Amsterdam lanceerde half januari de eerste OK-Lounge van Nederland. In deze ruimte vinden dagbehandeling en recovery plaats in dezelfde ruimte.
Lees verder

CWZ schrapt 100 fte's van verpleegkundigen
Per 1 mei verliezen naar schatting 150 verpleegkundigen (100 fte's) van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen hun baan. Het betreft vooral verpleegkundigen op reguliere verpleegafdelingen.
Lees verder