maandag 11 februari 2019

NPCF: Koehandel met medicijnen uitermate ongewenst

Koehandel met medicijnen uitermate ongewenst
Export van medicijnen is uitermate ongewenst. Zeker als het gaat om medicijnen die bestemd zijn voor de Nederlandse markt. Dat schrijft Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Patiëntveiligheid: plan is er, maar er gebeurt te weinig
Het schiet niet op met de uitvoering van de plannen om de veiligheid van patiënten in ziekenhuizen te vergroten. Dat constateert Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat volgende week over de medisch specialistische zorg en de ziekenhuiszorg.
Lees verder

Maak verpleeghuis klaar voor mensen met beperking
Zijn verpleeghuizen voldoende toegerust om mensen met een aandoening of beperking goede zorg te kunnen leveren? Die vraag stelt Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. Die praat volgende week over verpleeghuiszorg.
Lees verder

ACM, LHV en Patiëntenfederatie pakken samen overstapbelemmeringen patiënten bij huisartsen aan
Patiënten die een nieuwe huisarts zoeken worden regelmatig onterecht geweigerd. Uit een enquête onder huisartsen van de ACM blijkt dat een op de vijf huisartsen wel eens nieuwe patiënten onterecht weigert. Het gaat dan om huisartsen die de overstapregels niet kennen. Ook weigeren ze soms patiënten omdat ze het niet netjes vinden klanten van andere huisartsen in de omgeving over te nemen.
Lees verder