donderdag 14 februari 2019

Genomineerden Zorgmanager van het Jaar bekend

ZORGVISIE
Genomineerden Zorgmanager van het Jaar bekend
De genomineerden voor de prijs van de Zorgmanager van het Jaar 2019 zijn Peter de Visser, Gijsbert van Herk en Pim Steerneman.
Lees verder

Complexe patiënten kunnen effectiever behandeld worden
Bij patiënten met een combinatie van geestelijke en fysieke aandoeningen is het lastig een passende diagnose te stellen. Deze complexe patiënten zijn bovendien relatief duur: 10% van alle verzekerde patiënten in Nederland is verantwoordelijk voor 40% van het zorgbudget. Volgens professor Christina van der Feltz-Cornelis zijn er volop nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen die de behandeling effectiever kunnen maken.
Lees verder

Egge van der Poel: 'epd-leveranciers moeten informatie delen'
Ziekenhuizen en ict-leveranciers die weigeren medische data te delen, worden in de Verenigde Staten binnenkort met naam en toenaam bekend gemaakt. Volgens Egge van der Poel van het Erasmusmc is het van belang dat dit ook op de Nederlandse agenda komt.
Lees verder

Minister Bruins start herijking pakket
Minister Bruins zet de eerste stap in herijking van het pakket voor medische specialistische zorg. De komende vijf jaar worden alle interventies beoordeeld op hun effectiviteit. Dat schrijft hij in een Kamerbrief over het nieuwe programma Zorgevaluatie en Gepast Gebruik.
Lees verder

'Kwaliteitsgeld moet niet naar adviseurs en administrateurs'
De relatie tussen zorgkantoren en zorgaanbieders is verbeterd, constateert branchevereniging ActiZ in de monitor 'Zorgcontractering Wlz 2019'. Een pijnpunt vormt de verdeling van de kwaliteitsgelden verpleeghuiszorg.
Lees verder

'Transparantie over uitkomsten noodzakelijk'
Kwartiermaker Sjoerd Repping moet de komende vijf jaar de evaluatie van de medische specialistische zorg in goede banen leiden. 'We willen het gepast gebruik van zorg verbeteren. En daar is verandering en actie van alle partijen voor nodig, dat gaat niet vanzelf.'
Lees verder

Uitslag poll: 'Msb's zijn een farce'
Moeten msb's worden afgeschaft? Nee reageert de meerderheid van de Zorgvisiestemmers.
Lees verder