woensdag 13 februari 2019

Gehandicaptenzorg: ‘Zelfgebouwde ijsbaan op de LosserHof is voor herhaling vatbaar’

'Zelfgebouwde ijsbaan op de LosserHof is voor herhaling vatbaar'
Op het terrein van de LosserHof in het Overijsselse Losser hebben cliënten onlangs samen met recreatiecoördinator Luc Beld een ijsbaan gebouwd. Toen de weersvoorspellingen dusdanig gunstig werden, werkten ze met man en macht om een gave ijsbaan te creëren voor de bewoners. Het werd zo'n succes, dat die ijsbaan in de toekomst terugkomt.
Lees verder

Academische Werkplaats EMB breidt samenwerking uit
In de Academische Werkplaats EMB werken de Rijksuniversiteit Groningen (Rug) en zorgorganisatie 's Heeren Loo al jarenlang samen aan de kennisontwikkeling over de opvoeding en ondersteuning van mensen met een ernstige of zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking. Dit partnerschap wordt nu uitgebreid met de Hanzehogeschool Groningen en Koninklijke Visio. Daarnaast krijgt het een...
Lees verder

App om gesproken post te maken voor mensen met visuele beperking
Het bedrijf Zinnovators heeft samen met zorgorganisatie 's Heeren Loo een app ontwikkeld waarmee je een gesproken boodschap per post kunt versturen, de PraatKaart. Een kaartje sturen is altijd leuk, maar met de PraatKaart hebben mensen met een (visuele) beperking een voordeel: ze hebben geen hulp nodig bij het 'lezen' ervan.
Lees verder

Ook voetballers met beperking spelen voortaan bij profclub
Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: spelen bij Ajax, FC Groningen of NAC. Tenminste, als ze gezond zijn. Want voor kinderen met een handicap is het lokale G-voetbalteam vaak het hoogst haalbare. Met de Bijzondere Eredivisie komt daar verandering in.
Lees verder

Perspectief cliënt en alledaags contact van belang in ondersteuning*
In de hectiek van de grote stad hebben mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek de grootste moeite om te overleven. De huidige maatschappij verwacht echter vooral resultaatgerichte ondersteuning van deze groep, ook wel LVB+ genoemd. Vervolgonderzoek van Amsterdam UMC, afdeling Metamedica, naar het methodisch kader LifeWise wijst uit dat cliënten zich het meest...
Lees verder