woensdag 13 februari 2019

CBG heeft kritische medicijnen uit Verenigd Koninkrijk in kaart gebracht

College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
CBG heeft kritische medicijnen uit Verenigd Koninkrijk in kaart gebracht
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) bereidt zich zo goed als mogelijk voor op de gevolgen van een 'no-deal Brexit'. Daarom heeft het CBG in kaart gebracht voor welke in Nederland gebruikte medicijnen de levering afhankelijk is van het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder

Levering anticonceptiepil nog niet stabiel
Advies: anticonceptiepil maximaal voor 3 maanden meegeven Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) adviseert apothekers om maximaal voor drie maanden de anticonceptiepil mee te geven. Dit als voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat een tekort ontstaat. De voorzorgsmaatregel is van toepassing tot 31 maart 2019. De KNMP ondersteunt het advies.
Lees verder

Column 'Over medicijnen': Uw medicijn is op, en dan?
Tekorten van medicijnen zijn vaak in het nieuws. Misschien heeft u het de afgelopen maanden ook wel meegemaakt aan de balie bij uw apotheek. Bijvoorbeeld toen u uw anticonceptiepillen wilde ophalen. Of uw medicijnen tegen Parkinson. Er zijn meer voorbeelden van medicijnen die tijdelijk 'op' waren: een tekort. En waarbij de gevolgen soms vervelend waren, en soms ronduit zorgelijk.
Lees verder