dinsdag 12 februari 2019

164 miljoen euro voor nieuwe stimuleringsregeling Wonen en Zorg

ZORGVISIE
164 miljoen euro voor nieuwe stimuleringsregeling Wonen en Zorg
De kaalslag in het zorglandschap door het sluiten van de verzorgingshuizen, wordt steeds vaker opgevuld door vernieuwende initiatieven die wonen en zorg combineren. Om de financiering daarvan vlotter te laten verlopen is er een nieuwe stimuleringsregeling Wonen en Zorg. De ministeries van BZK en VWS staan gezamenlijk garant voor ruim 164 miljoen euro.
Lees verder

Blokhuis: preventie krijgt prominente plek in zorgstelsel
Staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS wil preventie een prominente plek in het zorgstelsel geven. Dat zegt hij in een interview met Zorgvisie.
Lees verder

Christine Aberson: 'Vergeet bij zorg-ict de verpleegkundigen niet'
Tijdens de de congresbeurs HIMSS19 waarschuwt Christine Aberson, Chief Nursing Information Officer van de Noordwest Ziekenhuisgroep, ervoor om de verpleegkundigen op de werkvloer niet te vergeten. Want er gaat wat dat betreft nog veel mis. Bijvoorbeeld bij ontslag uit het ziekenhuis.
Lees verder

Verkorting opleiding medisch specialist geeft roosterproblemen ziekenhuis
Ziekenhuizen hebben last van de verkorting van de opleidingsduur van specialisten in opleiding. Aiossen kunnen niet zo veel meer worden ingezet tijdens de diensten. Volgens de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen is dit probleem op te lossen door taakherschikking en door aniossen aan te blijven stellen.
Lees verder

BDO: msb's staan op fiscaal drijfzand
Een groot deel van de medisch specialistische bedrijven (msb's) toont onvoldoende ondernemerschap en loopt het risico de status van ondernemer te verliezen, concludeert BDO na analyse van de jaarrekeningen van msb's. Daaruit valt op te maken dat msb's ruim 80 procent van hun omzet kwijt zijn aan honoraria en winstdelingen aan specialisten.
Lees verder

Greta Branford: 'De beloften van het epd zijn niet ingelost'
Op het zorgcongres HIMSS19 sprak CMIO Greta Branford over de nadelen van de digitalisering van medische dossiers. Voor zorgverleners betekent dit vaak veel werk. Toegepaste trainingsprogramma's kunnen een oplossing bieden.
Lees verder

WNT: klassenindeling maakt beloningsbeleid complex
Een van de meest gehate aspecten van de WNT is de klassenindeling. Wat is er mis mee? En vooral: hoe zou het anders kunnen? Pleidooi voor een beloningscode oude stijl.
Lees verder