dinsdag 8 januari 2019

Vernieuwd overzicht wettelijke registraties gehandicaptenzorg

 
Vernieuwd overzicht wettelijke registraties gehandicaptenzorg
Het vorige overzicht verscheen in 2017. Sindsdien zijn er belangrijke nieuwe wetten bijgekomen. Daarom is dit overzicht herzien. De juridische inhoud is opgesteld door de Zorg Zaken Groep.
Lees verder

Personeelstekort in de zorg: 2019 is het jaar van de waarheid
De noodklok werd geluid in 2018: het personeelstekort in de zorg groeit en brengt de kwaliteit ervan in gevaar. Volgens zorgmedewerkers gebeurt dat nu al. De overheid kwam met een plan van actie. Kunnen we in 2019 op genoeg bedden en goede zorg rekenen? Wat ziekenhuispersoneel te wachten staat in 2019? Het wordt vooral heel, héél druk, zegt Wouter van der Horst, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), en de vooruitzichten zijn niet best.
Lees verder

Internationale classificaties ICF en ICF-CY gepubliceerd
De ICF en ICF-CY zijn internationaal gehanteerde codeersystemen die beschrijven hoe mensen omgaan met hun gezondheidstoestand Eind december 2018 zijn de nieuwe versies gepubliceerd van de International Classification of Functioning, Disability and Health (ICF International Classification of Functioning, Disability and Health ) en de International Classification of Functioning, Disability and Health - Children & Youth version (ICF-CY International Classification of Functioning, Disability and Hea
Lees verder