woensdag 9 januari 2019

Open consultatie Informatiestandaard Medicatieproces

 
Open consultatie Informatiestandaard Medicatieproces
De open consultatie gaat om een nieuwe versie van de Informatiestandaard Medicatieproces die invulling geeft aan de richtlijn 'Overdracht van medicatiegegevens in de keten'. De open consultatie loopt t/m 1 feb 2019. Iedereen kan reageren. Deze richtlijn en informatiestandaard gaat ook voor onze sector gelden. De open consultatie gaat om een nieuwe versie van de Informatiestandaard Medicatieproces die invulling geeft aan de richtlijn 'Overdracht van medicatiegegevens in de keten'.
Lees verder

U.S. Cancer Deaths Continue to Decline
TUESDAY, Jan. 8, 2019 (HealthDay News) -- Over the past 25 years, the number of Americans who have died from cancer has dropped dramatically, though racial and economic disparities persist, a new study reveals. Between 1991 and 2016, deaths from cancer dropped 27 percent. In real numbers, that's almost 2.6 million fewer cancer deaths, according to the American Cancer Society.
Lees verder

Trendbreuk: aantal ziekenhuisopnamen voor het eerst gedaald
Voor het eerst is het aantal ziekenhuisopnamen afgenomen van 3,9 miljoen naar 3,3 miljoen. Dat komt door een stijging van het aantal poliklinische opnamen.0 Artikel bewaren U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan Login of Maak een account aan Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS. Tussen 2013 en 2016 daalde het aantal dagopnamen in Nederland. In diezelfde periode nam het totale aantal ziekenhuisopnamen af van 3,9 miljoen naar 3,3 miljoen.
Lees verder