donderdag 20 december 2018

Zelfzorgklachten opnieuw in top-10 huisartsencontacten

 
Zelfzorgklachten opnieuw in top-10 huisartsencontacten
In de top tien van gezondheidsproblemen waarmee mensen naar de huisarts gaan, staan er zeker drie die doorgaans ook zonder tussenkomst van de huisarts te verhelpen zijn. Het gaat om hoesten, wratten en infecties aan de hoge luchtwegen. Specifiek bij mannen komen ook huidaandoeningen door schimmels (dermatomycosen) in de top tien voor. Volgens de Nivel zorgregistraties eerstelijn zijn deze gezondheidsproblemen goed voor 311 van de 1000 patiƫntencontacten.
Lees verder

Hoe werkt dat met de Toetsingscommissie Gezondheidsgegevens?
Vier personen De onafhankelijke Toetsingscommissie bestaat uit vier personen: twee artsen, een deskundige op het terrein van consumentenrecht en iemand die is gespecialiseerd in verzekeringsrecht. De leden van de Toetsingscommissie zijn dus niet in dienst van een verzekeraar of van het Verbond van Verzekeraars.
Lees verder

Ingrid Wolf: 'Wij willen meer dan een klassiek patiƫntenportaal'
Een eigen patiƫntenportaal, maar dan met meer functies. Dat is volgens bestuursvoorzitter Ingrid Wolf van de St. Anna Zorggroep straks het eerste tastbare resultaat van een strategische samenwerking met Philips.0 Artikel bewaren U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan Login of Maak een account aan Victor Groothengel (Philips) en Ingrid WolfDe St. Anna Zorggroep en Philips bereikten deze week overeenstemming over een strategisch partnerschap van tenminste vijf jaar.
Lees verder