De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

zaterdag 8 december 2018

Treant: Treant en Zilveren Kruis sluiten contract voor 2019

Treant en Zilveren Kruis sluiten contract voor 2019
Treant Zorggroep en Zilveren Kruis hebben overeenstemming bereikt over de contractering 2019 van de ziekenhuiszorg. Beide partijen zijn tevreden over het bereikte resultaat. Bestuurder Jean-Pierre van Beers van Treant: 'Dit is goed nieuws voor onze gezamenlijke klanten. Het betekent dat verzekerden van Zilveren Kruis ook in 2019 voor ziekenhuiszorg terecht kunnen bij Treant.' Ook manager inkoop Leonore de Bakker van Zilveren Kruis is positief over de gemaakte afspraken.
Lees verder

Coassistenten voor één dag piet
Coassistenten die verkleed als pieten, chocoladeletters uitdelen aan zieke kinderen op de kinderafdeling; het gebeurde afgelopen vrijdag op ziekenhuislocatie Scheper van Treant. 'Het was écht ontzettend leuk om te zien hoe die kinderogen gingen stralen, toen we binnenkwamen', vertelt initiatiefnemer en coassistent Marlies Timmer. 'Stiekem vonden we het zelf ook erg leuk om even als piet over de gang te mogen rennen. Ouders en kinderen genoten van ons bezoekje.' Ook op andere plekken bij Treant werden en worden chocoladeletters uitgedeeld aan kinderen. De chocoladeletters zijn grotendeels afkomstig van de Kinderchocoladeletterfabriek van Sinterklaas.
Lees verder

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen
Tijdens de feestdagen gelden in de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep gewijzigde openingstijden. Op dinsdag 25 december, woensdag 26 december en dinsdag 1 januari zijn de poliklinieken, radiologie- en functieafdelingen en de klinisch chemisch laboratoria gesloten.
Lees verder

COPD-patiënten Treant krijgen thuis consult via 'beeldbellen'
Niet meer naar het ziekenhuis, maar gewoon thuis het gesprek voeren met je longverpleegkundige over hoe je je voelt. Vanaf februari 2019 is dat voor 25 patiënten van Treant met de chronische aandoening COPD (longziekte) mogelijk. Want dan start de zorggroep met een proef waarbij patiënten een tablet in bruikleen krijgen waarop ze hun medische informatie kunnen doorgeven aan het ziekenhuis. Als die informatie aanleiding geeft voor een gesprek neemt de longverpleegkundige via 'beeldbellen' contact op met de patiënt.
Lees verder

Henny Steenge (68) weer fit dankzij twee nieuwe knieën
Deze week is in de gezondheidsbijlage Gezondheid & CO in uw huis-aan-huiskrant (NDC Mediagroep) het verhaal van Henny Steenge (68) uit Leggeloo te lezen. Zij kreeg begin november een knieprothese dankzij een ingreep in Treant-ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen. Een jaar eerder onderging ze in dit ziekenhuis al dezelfde operatie aan haar andere knie. Beide kniegewrichten waren versleten, maar dat was voor mevrouw Steenge geen reden om haar actieve levensstijl bij te stellen. Met haar nieuwe knieën wil ze nog vele jaren vooruit.
Lees verder

Volg onze vrijwilligers volgende week op Instagram
Bij Treant zijn veel vrijwilligers actief. Door hen krijgen onze patiënten, bewoners en cliënten net dat beetje meer aandacht dan anders mogelijk is. In het kader van de internationale- en nationale vrijwilligersdag (5 & 7 december) volgen we volgende week drie van onze toppers op Instagram om te laten zien dat zij van onschatbare waarde zijn.
Lees verder

'Ik ben hier helemaal op mijn plek'
Marcel Bult (55) uit Hoogeveen kampt met een zeldzame spierziekte. Vijf jaar geleden raakte hij arbeidsongeschikt en een sociaal isolement dreigde. 'Mijn wereld werd steeds kleiner, ik kwam in een negatieve spiraal', blikt Marcel terug. Via zijn huisarts kwam Marcel op de dagbehandeling in Weidesteyn terecht (Treant Care). In een veilige omgeving werkt hij aan zijn conditie, zowel lichamelijk als mentaal. 'Mijn lichaam en geest zijn weer in balans, ik ben hier helemaal op mijn plek.'
Lees verder