donderdag 20 december 2018

Tekort aan bijna 400 geneesmiddelen

Tekort aan bijna 400 geneesmiddelen
Bijna vierhonderd geneesmiddelen zijn momenteel tijdelijk niet beschikbaar in de apotheek. In de meeste gevallen vormt de tijdelijke onbeschikbaarheid van geneesmiddelen geen probleem voor de patiënt gezien er vaak alternatieven bestaan.
Lees verder

1.458 Belgische vrouwen moeten borstimplantaat laten verwijderen
In 2017 hebben 1.458 vrouwen in België hun borstimplantaten weer moeten laten weghalen. Dat blijkt uit nieuwe berichtgeving in de reeks van de Implant Files door het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ).
Lees verder

Check assistentiewoning: Waarop moet u letten als u een assistentiewoning of serviceflat zoekt?
Een assistentiewoning is een aangepaste woning voor 65-plussers. Het moet ze toelaten om beschermd, zorgeloos en in alle comfort zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te genieten van zorgondersteuning indien nodig.
Lees verder

Doorbraak in het toedienen van natuurlijke pijnstillers
Een onderzoeksgroep van de VUB is erin geslaagd om een gel te ontwikkelen waarmee natuurlijke pijnstillers op een minimaal-invasieve manier bij de mens kunnen toegediend worden. De gel wordt op natuurlijke wijze in het lichaam afgebroken en heeft een pijnstillend effect van 3 à 4 dagen
Lees verder

Hypothyreoïdie / Een te traag werkende schildklier: oorzaken en gevolgen
Bij hypothyreoïdie maakt de schildklier te weinig schildklierhormonen aan of er loopt iets fout bij het transport van de hormonen naar de cellen. Als de schildklier te weinig schildklierhormonen produceert, resulteert dit in een verlaagd metabolisme. Dit kan soms tijdelijk zijn waarbij spontaan herstel optreedt, maar meestal gaat het om een chronische aandoening.
Lees verder