De laatste ontwikkelingen in de zorg, zowel nieuws van en voor de Care & Cure, met zorg gebracht.

woensdag 5 december 2018

PW: ‘Pinnen is de norm, maar cash blijft mogelijk’

'Pinnen is de norm, maar cash blijft mogelijk'
In de apotheken van Benu blijft contant betalen gewoon mogelijk, stelt de apotheekketen in reactie op berichtgeving van de Consumentenbond. Volgens de belangenorganisatie zou Benu eerder hebben aangekondigd voortaan alleen pinbetalingen te accepteren.
Lees verder

Docent-apotheker
Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de apotheekbranche 'Stichting Bedrijfsfonds Apotheken' (SBA) zoekt enthousiaste (freelance) docenten die nascholing geven die naadloos aansluit op de behoeften van apotheekteams. Wij werken vandaag aan de deskundigheid van de apotheekteams van morgen en zoeken nieuwe docenten in heel Nederland.
Lees verder

IGJ: gefaseerde invoering FMD
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) handhaaft vanaf 9 februari 2019 nog niet meteen op alle eisen die vanuit de Falsified Medicines Directive (FMD) worden gesteld. Dit is gisteren bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse Bogin symposium. De Nationale Medicijn Verificatie Organisatie (NMVO), waar de KNMP onderdeel van uitmaakt, heeft nauw overleg met IGJ over het vaststellen van de fasering.
Lees verder

Man aangehouden voor illegale handel in medicatie
Een man uit Bodegraven is deze week aangehouden op verdenking van illegale handel in doping en geneesmiddelen. Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).
Lees verder